f1

2015.02.09. 10:32

Nico Rosberg aggódik a Német Nagydíj jövőjéért

Szerinte legendás pályákról van szó, melyek a Forma-1 részei

Vámosi Péter

Fotó: Merecdes AMG Petronas

Mint az ismeretes, a Német Nagydíjnak eredetileg Nürburgringen kellene idén megrendeződnie, lévén egymást váltják évente Hockenheimmel 2007 óta.

Bernie Ecclestone azonban jelezte, hogy könnyen lehet, hogy Hockenheimé lesz idén is a lehetőség, mert a Nürburgring új tulajdonosaival nem tudott megegyezni, sőt azt is meglebegtette, hogy akár ki is eshet a verseny az idei betervezett naptárból.

Amennyiben ez valóban megtörténne, 1960 óta ez lenne az első eset, hogy Németország semmilyen képviseletként nem kerülne be a versenynaptárba.

"Amennyire csak vissza tudok emlékezni, a Német Nagydíj mindig is legendás volt, olyan, mint a Brit Nagydíj, alapvető eleve volt a Forma-1-es szezonoknak. Nagyon szomorú lennék, ha nem sikerülne megegyezni az idei rendezésről." - jelentette ki a tavalyi hazai nagydíjának győztese, Nico Rosberg.

Az AUTOSPORT úgy értesült, hogy jelenleg is folynak még tárgyalások, hogy mégis megrendezésre kerüljön a Német Nagydíj, azonban ennek a kimenetele egyre kevésbé világos.

A német versenyek látogatottsága az elmúlt években csökkent, ennek ellenére Rosberg azzal érvel, hogy rengeteg jelenleg a német befektetés a Forma-1-ben, és szerinte megfelelő a rajongók támogatása is ahhoz, hogy csak úgy kimaradjon a verseny.

A németeknek jelenleg komoly jelenlétük van a sportban, elég csak a három pilótára gondolni: a bajnoki címért tavaly harcban lévő Rosberg mellett ott a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel, illetve a Force Indiánál Nico Hülkenberg. A Mercedesről mint csapatról nem is beszélve.

"Annyi motorsport rajongó van Németországban, és Németországnak is komoly a jelenléte a sportban velem, Sebastiannal és a többi némettel, valamint a Mercedesszel. Elég nagy része a Forma-1-nek német, szóval remélem összejön a dolog." - bizakodik Nico.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!