f1

2015.02.23. 11:49

"Olyan volt, mintha Alonso direkt ment volna a falnak"

Boullier szerint tipikus tesztbalesetről van szó, mások szerint azonban ez semmiképp sem volt tipikus.

Tajthi Andrea

Fotó: McLaren-Honda

Eric Boullier szerint semmi szokatlan nem volt Alonso balesetében, bár ezzel a legtöbben nem értenek egyet.

"Fernando balesete olyan eset, mely tipikus egy teszten." - mondta Boullier. "Elkerülhetetlen, hogy a sajtóban próbálják ezt eltúlozni, de tipikus tesztbaleset volt."

Szakértők és szemtanúk szerint azonban az eset minden volt, csak normális és tipikus nem.

A McLaren is elismerte azt, ami a fotókon is látszik, hogy az autó nem sérült meg jelentősen a baleset következtében. Alonsot azonban mégis kórházba kellett szállítani, sőt egyesek szerint az első percekben nem is volt magánál a spanyol. Ezen kívül az Alonso mögött haladó Vettel is megerősítette, hogy nagyon furcsa volt az, ahogy Alonso elhagyta a pályát és neki ment a falnak.

"Nem úgy tűnt, mint egy baleset." - idézik Vettelt. "Egy párszor megkoccolta a falat, míg a látóteremben volt."

Alonso menedzsere erre is reagált: "Mr Vettel azt mond amit akar."

"Alonso eszméletlen vagy álmos volt talán, mert mérgező füstöt lélegzett be az akkumlátorból? Vagy áramütést szenvedett?" - tűnődnek a szerzők a német Bild jelentésében is. "Az, hogy Alonso csapata titkolózik és nem is folytatták a tesztet, még rejtélyesebbé teszik az esetet."

Az Auto Motor und Sport a következőt írta: "Fotósok jelentése szerint olyan volt, mintha Alonso direkt ment volna neki a falnak."

"Hatalmas szél volt, ez lökte meg őt a fal felé." - magyarázta az esetet Eric Boullier a spanyol újságíróknak.

A szél-teória azonban egyesek szerint nevetséges, bár Carlos Sainz is ütközött tegnap és ő is az erős és kiszámíthatatlan szélre panaszkodott.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!