f1

2015.03.22. 11:15

A Mercedes milliókat ajánlott a Német Nagydíj megmentéséért

Ez egy fontos verseny lett volna a gyártónak

Vámosi Péter

Fotó: Mercedes AMG Petronas

A csillagos márka segített volna, hogy életben tartsák a futamot 2015-ben is. Ennek ellenére pénteken a FIA is megerősítette, hogy törölték a rendezvényt a versenynaptárból. Ahogy fogalmaztak a közleményben: Ecclestone vállalata és a német pályák "nem tudtak aláírni egy szerződést".

Korábban Bernie próbált egyezségre jutni egyaránt az anyagi nehézségekkel küzdő Nürburgringgel, illetve a leginkább esélyes pót pálya Hockenheimring vezetőségével, sőt Toto Wolff a Mercedes részéről is ezt állította: "Amennyire csak tudunk, megpróbálunk segíteni. Ez egy fontos verseny nekünk."

Ma a brit újság a The Observer azt állította, hogy a Mercedes nemcsak hogy kifizette volna a várható veszteség felét, hanem promóterként is szerepet vállalt a megrendezésben.

"Végső soron nem hisszük azt, hogy egy résztvevő csapatnak kell pénzügyi támogatást adni bizonyos eseményeknek, sőt nem is hisszük azt, hogy a jövőben ez egy követendő példa lenne." - nyilatkozott a Mercedes szóvivője, majd ezzel zárta mondandóját: "Ennek ellenére a Német Nagydíj az egyik legfontosabb a Forma-1 versenynaptárában, és kiemelt érdekünk, hogy megrendezésre kerüljön. A Mercedes-Benz részt vett számtalan megbeszélésen, és jelentős mértékben hozzájárult volna a verseny megrendezéséhez Hockenheimben, 2015-ben. Az ajánlatunkat sajnos nem fogadták el."

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!