f1

2015.03.22. 10:13

Nürburgring is feladta a Német Nagydíjat 2015-re

Elmarad idén a futam Németországban

Vámosi Péter

Fotó: Sahara Force India

A Nürburgring is megerősítette, hogy ahogy azt korábban Hockenheimben is megerősítették, nem rendeznek Német Nagydíjat 2015-ben.

Bernie Ecclestone már múlt héten "halott"-nak minősítette a két pálya próbálkozásait, ugyanakkor tárgyalgatott velük.

Abban bízott, hogy a Mercedes fog leginkább lépni és velük lesz garantált a verseny megrendezése, mivel már régen is rengeteg nézőt vitt ki a német autóipari óriás, de Toto Wolff tisztázta Melbourneben, hogy ezúttal ez nem fog megtörténni.

A SID hírügynökségnek a Nürburgring részéről Pietro Nuvoloni a következőket erősítette meg: "Az idő rövidsége miatt, valamint gazdasági és szervezési megfontolások miatt jelenleg nincs értelme megrendezni a versenyt. Mivel nem sikerült szerződést kötni, bezártuk ezt a kaput. Nagyon sajnáljuk."

Megerősítette ugyanakkor, hogy a pálya egy részletes ajánlatot mutatott be, amiből a hajlandóság kiderült, kigazdálkodható veszteségek mellett.

A héten Hockenheimben is megerősítették, hogy nincs esély a futam megrendezésére. Amennyiben mégis sikerült volna megegyezni, ebben a fázisban már nehéz lett volna jó jegyeladásokat produkálni.

A Német Grang Prix a Forma-1 fennállása óta minden évben megrendezésre került, kivéve 1955-ben és 1960-ban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!