f1

2015.03.14. 13:38

Racing Girl-ként blogol Carmen Jorda

A spanyol El Mundo oldalán kezdett blogolásba a Lotus versenyzőnője.

Tajthi Andrea

Fotó: twitter/ Carmen Jorda

Carmen Jorda első blogbejegyzését közölte az El Mondo, íme a spanyol hölgy meglátásai:

Ugyanazon a napon, mikor elkezdődik a Forma-1, az én blogom is elindul az elmundo.es-en, ahol saját nézeteimet osztom meg erről az áldott őrületről, a versenyzésről.
Carmen Jorda vagyok, 26 éves. Alcoy-ban születtem és a Lotus csapat fejlesztő versenyzője vagyok. Az álmom, hogy az első nő legyek, aki a Forma-1-ben versenyezhet, és ezért nagyon keményen dolgozok.

Itt igyekszem majd közölni, hogy is működik ez az egész a színfalak mögött. nagyon sok dolog ugyanis kimarad a tévéből, ezekről fogok beszámolni, remélhetőleg minden verseny alkalmával. Beszélek majd autókról, versenyzésről, technikai dolgokról, erőnléti edzésről, versenyzőkről, és a szezonról...

Bemutatkoztam az F1-gyel Ausztráliában, ahol még sosem jártam korábban. Őrülten vágytam már rá, hogy egyszer itt lehessek, de az első benyomásaim mások, mint amire számítottam. "Nyár lesz (ott), Carmen, majd meglátod." - gondoltam múlt héten Enstone-ban, Angliában, ahol a csapatom gyára is van. A kemény brit télben már vágytam a melbourne-i napsütésre. Szóval így képzeltem.

De hé, ez a hely gyönyörű. A pálya, az Albert Parkban nagyon látványos, a város pedig hívogató és tiszta. Nem csalódtam a helyben, és az időeltolódás miatti fáradtságban sem. 10 órával járnak itt előrébb az órák, mint Spanyolországban, ez pedig megterheli a szervezetet. Csütörtök délelőtt érkeztem 20 óra repülés után, majd mehettem is edzeni, pedig a testem már aludni akart. De a tréner edzést javasolt a jet lag ellen. A versenyzők már tudtak akklimatizálódni, majdnem egy hete itt vannak.

A pályán a csütörtök a bemutatkozásról szólt, sok interjúval, pénteken pedig elkezdődött a szezon. Az edzések során a boxban voltam, figyeltem a csapat munkáját. Minden nagyon profi és szervezett, az emberek teljes gőzzel pörögnek, tökéletes, pontos koreográfiával. Mint egy műtőben.

Végül odamentem gratulálni Carlos Sainznak a debütálásához. Nagyon örülök neki. Sokszor edzettünk együtt Madridban, és tudom, milyen keményen dolgozik. Szerintem sokan csak az apja alapján ítélik meg, de rosszul teszik. Nagyon tehetséges, és most ezen a szinten is meg fogja ezt mutatni.

Élvezzétek a Forma-1-et, és kövessétek ezt a blogot. Nem fogjátok megbánni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!