f1

2015.03.29. 13:41

Rosberg dühöng a kevés információ miatt

Nico Rosberg válaszokat követel a Mercedestől, miután túl kevés információval látták el a Maláj Nagydíjon, ahol harmadikként végzett.

Gyimesi Brigitta

Fotó: Mercedes AMG Petronas

Egy nem régi szabályváltozás korlátozta, mit mondhatnak a pilótáknak a verseny alatt, de Rosberg szerint még ehhez képest sem volt megfelelő a kapott információ mennyisége.

„A mérnökök nem az autóban ülnek, nekik ott vannak a számítógépek, a csodálatos számaik és minden, nekem pedig semmim sincs; csak ülök, és próbálom kitalálni, mi is történik” – nyilatkozta Rosberg. „Ahhoz, hogy motivált maradjak, fontos, hogy megkapjak néhány részletet, és ezt hiányoltam a mai futamon. Meg kell néznünk, mit tehetünk, hogy jobb képet kapjak a történésekről.”

Rosberg különösen azt az etapot kritizálta, amikor ő a kemény keveréket kapta meg, szemben Hamilton közepesével.

„Például rögtön az első kiállásnál nem értettem, hogy lehet az, hogy egy darabig közeledtem Lewishoz, utána kiálltunk, és nem láttam többé, csak úgy eltűnt a messzeségbe. Vajon ez milyen hatással van a motivációra? Nem valami jó dolog, az biztos. Utána kiderült, hogy teljesen más gumikon volt, amiről én nem tudtam; utána kell néznünk ezeknek a dolgoknak.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!