f1

2015.04.08. 09:55

A Force India B-autója csak Ausztriára lesz kész

A Force India egészen a június végi Osztrák Nagydíjig nem mutatja be a VJM08 újabb specifikációját.

Gyimesi Brigitta

Fotó: Sahara Force India

A 2015-ös kasztni már a téli tesztek során meglehetős késéssel érkezett meg. Ennek egyik oka egy probléma volt, ami a szállítókkal merült fel, egy másik pedig a csapat döntése, miszerint ezentúl a Toyota kölni szélcsatornáját használják. Bob Fernley, a Force India helyettes csapatfőnöke bevallotta Ausztráliában, hogy a csapat szezoneleji célja csak annyi, hogy a fejlesztések megérkeztéig annyi pontot szedjen össze, amennyit lehet.

Eredetileg a májusi Monaco Nagydíjon már az új autóval versenyeztek volna, de Fernley szerint a terv megváltozott.

„A fejlesztések jó ütemben haladnak, de valószínűleg Ausztriáig nem látjuk majd őket” – nyilatkozta Fernley. „Egy teljesen új B-autó lesz, rengeteg újdonságot szándékozunk bemutatni. Úgy éreztük, akár a mostani autóból is megpróbálhatjuk kihozni a legtöbbet, és később remélhetőleg tudjuk fejleszteni. Nem azt mondom, hogy rögtön az élmezőnybe fogunk ugrani, de remélem, visszakerülünk a középmezőny elejére, oda, ahova tartozunk.”

Fernley szerint a szélcsatornás munkálatok egészen áprilisig eltarthatnak, és az új specifikáció ausztriai debütálásában több értelmet lát, mint az egy hónappal azelőtti monacóiban.

„Ausztria a megfelelő hely erre, mivel a futam után tesztelni is ott maradunk, lesz lehetőségünk finomhangolni a fejlesztéseket. Sokkal logikusabb ez a megoldás, mint sietve felpakolni mindent az autóra és rohanni Monacóba, ahol nem is tudnánk akkora előnyt húzni ebből. A kettő között Montréal van, ahol kissé szenvedni fogunk, de megéri ezt elviselni, mert utána remélhetőleg kárpótol minket a fejlesztési csomag.”

Amikor megkérdezték, mi az oka a késleltetésnek, Fernley ezt válaszolta: „Épphogy beüzemeltük a szélcsatornát. Az emberek nem fogják fel, mekkora munka átköltöztetni mindent Kölnbe.”

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!