f1

2015.04.10. 07:22

A Red Bull féket cserél

A Red Bull az idei Hitco fékjeiről visszaváltott a tavaly használt Brembóra, miután a Maláj Nagydíjon mindkét autónak problémái voltak a fékekkel.

Gyimesi Brigitta

Fotó: Dan Istitene/Getty Images

Daniil Kvyat és Daniel Ricciardo mindössze a kilencedik és tizedik helyen zárták a Maláj Nagydíjat; a szenvedésük elsődleges oka a túlmelegedő első fékek voltak.

„Nyilvánvalóan kísérleti stádiumban vagyunk, próbálgatunk ezt-azt, de most visszatérünk a jól bevált dolgokhoz, hogy legalább az alapok jók legyenek” – nyilatkozta Ricciardo Kínában. „A maláj hétvége fő tanulsága az volt, hogy nem baj, ha régebbi dolgokat pakolunk az autóra. Rengeteg problémánk volt a fékekkel és a túlmelegedéssel, így úgy döntöttük, visszaváltunk a tavaly használt alkatrészekhez, amikről tudjuk, hogy sokkal hatékonyabbak. Természetesen ez régebbi verzió, de ez nem jelenti azt, hogy rosszabb lenne.”

Kyvat azt mondta, a Brembóra való visszaváltás megváltoztatja kissé a fékérzetet, de nem fog beleszólni a teljesítményváltozásba.

„Amikor lenyomod őket, más érzést kapsz; de nem valami hatalmas a különbség. Itt-ott kissé jobban lassítja az autót, de a fékkoncepció ugyanaz.”

Habár a két Toro Rosso, Max Verstappen és Carlos Sainz Jr is az anyacsapat autói előtt végeztek, Ricciardo szerint ez mindössze a Red Bull egyedi problémáinak köszönhető, mintsem egy változásnak az erősorrendben.

„Azt hiszem, ha a hétvége úgy alakul, ahogyan tervezzük, ismét a Toro Rossók előtt leszünk. Malajziában voltak kisebb-nagyobb problémáink, amik visszafogták a teljesítményünk, de erre a hétvégére mindent megoldottunk, sőt, még új aerodinamikai fejlesztéseket is hoztunk ide, amik remélhetőleg segítenek, hogy visszakerüljünk a versenyképes autók közé. A szélcsatorna nagyon jó eredményekkel kecsegtet, majd meglátjuk, ez átvihető-e a pályára is; mindenesetre a csapat hihetetlen sokat dolgozott Malajzia óta, hogy elhárítsák a problémákat és feljebb vigyenek minket a rajtrácson.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!