f1

2015.04.12. 08:45

Alonso örül az újabb fejlődésnek...

...még a Q2-be be nem jutás ellenére is.

Kiss Dávid

Fotó: McLaren

Fernando Alonso örült a Kínai Nagydíjon mutatott fokozatos fejlődésnek, még annak ellenére is, hogy harmadik alkalommal maradtak a Q1-ben.

Alonso a 18. helyről fogja várni a futamot, a csapattársa Jenson Button mögött. Csupán 2 tizeddel maradt le a Q2-ről. A versenyző szerint a McLarennek minimum a Q2-ben lenne a helye, de bízik a fejlődésben, ami Malajzia óta mutatkozik.

„Ott vagyunk ahol lennünk kell és amit megérdemlünk.”- mondta Alonso a kvalifikáció után.

„Fejlődnünk kell, de azt gondolom, hogy nagy a fejlődési ütemünk ezen a hétvégén. Majdnem 3 másodperccel voltunk lassabbak az élmezőnynél Malajziában és 2-3 tizeddel a középmezőnynél. Jelenleg nagyjából fél másodpercet nyertünk, ami azt bizonyítja, hogy jó irányba haladunk.”

Alonso elmondta, hogy a fő cél a holnapra a futam befejezése, és hogy tovább ismerkedjen az autóval és a Honda motorral.

„Ha holnap be tudom fejezni a versenyt, az nagy jutalom lesz.” mondta. "Mind két autóval ki kellett álljunk a Malajziai futamról de próbálunk tanulni a hibákból és megoldani őket. Ha holnap mindkét autó célba ér az jó nekünk.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!