f1

2015.04.29. 16:05

Button öt és fél percet javított idején

Jenson Buttonról tudjuk, hogy szabadidejét szívesen tölti különböző embert próbáló, izzasztó programokkal.

Szabó Bence

Fotó: McLaren

Tavaly például részt vett egy iron man versenyen, a napokban pedig életében először lefutotta a londoni maratont.

A versenyszám nem idegen 2009 Forma 1-es világbajnokától, viszont még sosem szerepelt ezen az elit eseményen. A 42,2 kilométeres távot kiváló eredménnyel teljesítette, eddigi rekordján öt és fél percet javított. Korábban 2 óra 58 perc alatt futotta le, most pedig 2 óra 52 és fél perc is elég volt neki.

A mezőny elitjébe tartoznak, akik 3 órán belül futják a maratont. Jenson Button fantasztikusan boldog volt, hogy ilyen ragyogó időt sikerült elérnie, a majdnem 38 ezer induló közül, 918.-ként ért célba.  Button felesége, Jessica, illetve a Manor csapatfőnöke, Graeme Lowdon is a nevezettek között volt. Előbbi 4 óra 15 perc, utóbbi 4 óra 30 perc elteltével gyűrte le a távot.

A London Marathont egyébként a férfiak között a kenyai Eliud Kipchoge nyerte 2 óra 4 perccel, a nőknél pedig az etióp Tigist Tufa szakította át elsőként a célszalagot, 2 óra 23 perces idővel.

Hammering it at 40km with my wingman ">@tomdudden pic.twitter.com/hWF8Bn2TqJ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!