f1

2015.04.08. 09:52

Coulthard tudtán kívül tiszteletlenkedett

Indiában parádézott a skót, de elnézést kellett kérnie.

Tajthi Andrea

Fotó: Ali Bharmal / Red Bull Content Pool

David Coulthard Indiában Hyderabad városában tartott bemutatót a Red Bullal, hátterében a Hussain Sagar Tóval.

Coulthard már másodjára vezetett Indiában.

"Jó ismét Indiában lenni. Mindig szívesen fogadnak a helyi F1 rajongók. Már másodjára vagyok itt, a lelkesedés csak nőtt itt legutóbbi látogatásom óta. Különleges volt Forma-1-es autót vezetni az izgatott közönség előtt. Ami pedig még különlegesebbé tette ezt a bemutatót, hogy Hyderabad utcáin vezethettem. Ez a város és ez a lelkesedés olyasvalami, amit hazaérkezésem után sem fogok elfelejteni."

Pedig történt némi félreértés is a show közben. Coulthardnak elnézést is kellett kérnie, mert a földre tette az indiai zászlót, ezt pedig az indiaiak sértésnek veszik. Ezt követően a "személyzet" egy tagja gyorsan felkapta a zászlót a földől, és visszaadta Coulthard kezébe.

"Elnézést kell kérnem, amiért letettem a zászlót a földre... Nálunk nincs efféle hagyomány. Nem állt szándékomban tiszteletlennek lenni, sosem bánnék tiszteletlenül egy nemzeti lobogóval." - mondta Coulthard. "Remélem megértik ezt, mikor így cselekedtem, az normális dolog volt számomra, nem tudtam, hogy ezzel megsértem az embereket. Szóval elnézést kérek. Nagyon tisztelem Indiát, a zászlót, és az embereket is."

Az ominózus eset:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!