f1

2015.04.14. 08:13

Hamilton megsértett egy kínai hosstess lányt

Ki nem találjátok, mi keltett felháborodást a Kínai Nagydíj után...

Tajthi Andrea

Fotó: Mercedes AMG Petronas

WEC-ben már "betiltották" a rajtrácslányokat, most már pezsgővel locsolkodni sem szabad...

Miután Lewis Hamilton megnyerte a Kínai Nagydíjat, a szokásos módon ünnepeltek a dobogósok, locsolták a pezsgőt, Hamilton pedig arcon locsolta az egyik hosstess hölgyet is, akinek ez szemmel láthatóan nem tetszett.

Ez a második alkalom, hogy az F1-es hosstessek panaszkodnak Hamiltonra, a 2014-es Spanyol Nagydíjon is hasonló eset történt.

A Twitteres közönség a jelenetet az "erőszakos" és "nem úriember" jelzőkkel illették, és hangsúlyozták, Hamiltonnak "több tiszteletet kellene tanúsítania a nők felé".

Antiszexista-aktivisták Hamilton cselekedetét "önzőnek" és "meggondolatlannak" tartják, és úgy vélik, ez csak fokozza a motorsportban uralkodó szexizmust.

Roz Hardie, az Object nevű szexizmus ellenes médiakampány vezérigazgatója szerint Hamiltonnak azonnal elnézést kellene kérnie tettéért.

"Úgy fest, hogy a motorsportban tárgyként kezelik a nőket, és egyre nehezebb a nőknek kiállni magukért." - mondta Hardie a Daily Mail-nek.

Lewis Hamilton. What a gold-plated arse pic.twitter.com/U87FIUAEs6

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!