f1

2015.04.08. 09:26

Kenny Handkammer távozik a Red Bull-tól

Kenny Handkammer távozik a Red Bull-tól, a Tesla Motors szerviz és karbantartásáért felelős részlegének igazgatói szerepét fogja betölteni.

DZ

Fotó: Red Bull GEPA pictures/ Getty Images/ Paul Gilham

A Red Bull eddigi főmérnöke, Kenny Handkammer a kizárólag elektromos autókkal foglalkozó Tesla Motorshoz igazolt. 25 éves Forma-1-es pályafutás után a Tesla szervizért felelős részlegét fogja vezetni.
Handkammer korábban dolgozott a Benettonnál, majd a Renault-nál, közreműködött Michael Schumacher 1994-es és 1995-ös bajnoki sikereiben, illetve az Alonso éra alatt is szerves részét képezte a csapatnak. A kezdetektől részt vett a Red Bull Racing alapításában, kulcsfontosságú volt munkája a konstruktőri és az egyéni címek megszerzésében is.

„Elmondhatom, hogy a Forma-1 egyik legszebb korszakában dolgozhattam. 13 bajnoki cím után új kihívás kellett. A szakma legkiválóbb embereivel munkálkodtam az elmúlt években, most pedig a világ egyik leginnovatívabb cégénél folytathatom a munkámat.”-nyilatkozta a Motorsport.com-nak Handkammer.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!