f1

2015.04.22. 12:53

Lewis Hamilton 20 év után sisakot váltott

No nem arról van szó, hogy 20 éve ugyanabban a sisakban versenyezne, csupán az Arai fejvédő gyártót cserélte le a Bell márkára.

Tajthi Andrea

Fotó: Mercedes AMG Petronas

20 éve használta Lewis Hamilton az Arai sisakjait, a tesztek és szabadedzések során azonban már Bell sisakokat próbálgatott. Első alkalommal a Bahreini Nagydíjon le is váltotta régi bukóját, és már az időmérőn és a futamon is a Bell terméke volt a fején.

A versenyzők számára nagyon fontos, hogy milyen aerodinamikai jellemzőkkel bírnak a sisakok, Bahreinben pedig Hamilton kiemelte, milyen fontos a döntésében a komfortérzet, az aerodinamika és a kereskedelmi megállapodások is.

"Ez nem olyasmi, amiről most részletesen beszélni fogok." - mondta Hamilton a bahreini kvalifikáció után a Motorsport.com-nak. "Mivel még nem döntöttem. Csak próbálgatok... Versenyzőként az ember arra törekszik minden területen, hogy javulni tudjon. A Schuberth is adott egy sisakot, hogy kipróbáljam. Végső soron mindannyian tudják, hogy 10 éves korom óta Arai-t használok, hosszú-hosszú ideje, de ők nem fejlesztenek, míg a Schuberth és a többiek igen, ez pedig tetszik, szeretem ha a sisakok fejlődnek és javulnak. Ez nem jelenti azt, hogy az Arai... Arai még mindig egy nagyon jó sisak, nagyon sokáig velük is voltam, ezért is cserélem még vissza, mindig visszatérek a régi, jól beválthoz."

Ehhez képest mégis a Bell volt a fején a futamon is. Egyes források szerint a próbálgatás után az Arai döntött úgy, hogy szakít Hamiltonnal. 
A cég részéről ráadásul állítólag valaki azt mondta: "Az a 'nem fejlesztett' sisak nyerte az elmúlt öt bajnokságot."

Sem Hamilton, sem a Bell nem erősítette még meg, hogy hivatalosan is megállapodtak volna, a Bell mégis, mintha már magáénak tekintené Hamiltont. A Bahreini Nagydíj után ugyanis Facebookon a következő szöveget közölték: "Mesés eredmények Bell versenyzőinktől, Lewis Hamiltontól és Kimi Räikkönentől a 2015-ös Bahreini Nagydíjon."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!