f1

2015.04.16. 13:21

Lotus: Negyedikek vagyunk

Alan Permane szerint a Lotusé a negyedik leggyorsabb autó a rajtrácson.

Gyimesi Brigitta

Fotó: Lotus F1 Team

Az enstone-i csapat kiábrándító 2014-es szezonon van túl: mindössze három alkalommal szereztek pontot, ám a 2015-ös autó már a téli tesztek alatt is biztató teljesítményt mutatott. Romain Grosjean és Pastor Maldonado is a top10-ben végzett az ausztrál időmérőn, de pontot nem szereztek, majd Malajziában sem tudták kihasználni az autóban rejlő potenciált. Azonban a kínai hétvége – Grosjean szerint legalábbis – „áttörésnek” bizonyult; a francia pilóta megszerezte a csapat első idei pontjait, amikor a Mercedes, a Ferrari és a Williams mögött a hetedik helyen ért célba.

„Úgy tűnik, versenykörülmények között mienk a negyedik leggyorsabb autó” – nyilatkozta Permane, a Lotus motorfejlesztési részlegének vezetője. „Csak saját magunk ellen versenyeztünk Kínában, aminek jelen pillanatban nagyon örülök. Ha tudnánk ezt folytatni, pontokat szerezni, és korán megragadni a negyedik helyezést a bajnokságban, mindenki nagyon-nagyon boldog lenne.”

Egyedül Maldonado incidens-dús versenye lehet üröm az örömben, a venezuelai ugyanis az első tíz között autózott, amikor néhány baleset és hiba következtében kicsúszott a pontzónából. Annak ellenére, hogy az első három csapattal képtelenek voltak tartani a tempót, Permane hízelegve tekint a megvertek listájára: a Red Bull, a Toro Rosso és a Sauber mind a Lotus mögött végeztek.

„Ha Pastor nem téveszti el a boxbejáratot, kényelmes hetedik-nyolcadik hely lett volna” – fejtegeti Permane. „Ricciardo vagy mindkét Red Bull megverése az időmérőn nehéz lesz, de a versenytempónk jelentősen jobb volt az övékénél, és kicsit jobb, mint a Toro Rossóé és a Sauberé – épp elég volt ahhoz, hogy tiszta versenyünk legyen.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!