f1

2015.04.16. 13:08

Renault: Minket nem izgat a fenyegetés

A Renault-nak megfelelő terve van a javulásra, így nem érzik extra nyomásnak Dietrich Mateschitz és a Red Bull kivonulási fenyegetőzését.

Gyimesi Brigitta

Fotó: Mark Thompson/ Getty Images/Red Bull Content Pool

Az egyre növekvő feszültség, ami a Renault 2015-ös motorjának leszerepelése miatt gyűlik, arra késztette Mateschitzet, hogy figyelmeztessen: a csapata elhagyhatja az F1-et, ha nem javul a versenyképességük. Cyril Abiteboul, a Renault F1 igazgatója elismerte, hogy Mateschitz szavainak érdemes jelentőséget tulajdonítani, de ez még nem változtat a cége munkametódusán.

„A motortechnológia nem a vasárnapi vacsora mellé való” – nyilatkozta Abiteboul. „Nem tudod egy nap alatt kielemezni a történeteket; persze figyelembe vesszük a vasárnapi eseményeket, de már megvan az ütemtervünk erre a szezonra. Nemsokára új specifikáció érkezik, aminek sokkal nagyobb lesz a motorereje, mivel ezen javítanunk kell. Növeli az éhségünk a győzelemre, de az ehhez vezető úton is segíthet? Nem vagyok benne biztos, mivel a motorok hosszútávú projektek. Nem akarunk kapkodni.”

A Renault-nak az elmúlt időszakban rengeteg kritikát kellett elszenvednie a Red Bull részéről, miután az idei évük nehézkesen indult. Abiteboul megérti a Red Bull helyzetét és a kritikák indítékát, de felhívja a figyelmet, hogy ezek a frusztrációk éppannyira vonatkoznak rájuk is.

„Olyan szempontból nincs probléma a Red Bull-lal, hogy mint egy sikerre éhes és ambiciózus csapat, mindenképpen nyerni akarnak; megértjük az elkeseredésük. Azonban mi nem csak beszállítók vagyunk. Versenyzők vagyunk mi is, és ugyanúgy frusztráltak vagyunk. Az egésznek a kulcsa, hogy megértsük a másik filozófiáját, problémáit, és segítsük egymást ahelyett, hogy lehúznánk a másikat a sárba. Talán fel kellene mérnünk, milyen módszerrel dolgoznak, és fordítva. Ez nem rövidtávú projekt, és ezen együtt tudunk dolgozni.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!