f1

2015.04.18. 07:20

Räikkönen megrovást kapott

Kimi Räikkönen megrovásban részesült, miután a stewardok úgy találták, nem megfelelően hagyta el a boxutcát a második szabadedzésen.

Gyimesi Brigitta

Fotó: Scuderia Ferrari

Mind Räikkönen, mind Lewis Hamilton átvágta a fehér vonalat, ami a boxutca két sávját választja el egymástól, hogy besoroljanak a garázsból kijövő Sauber mögé. A stewardok – köztük Mika Salo, volt F1-es pilóta – úgy találták, Räikkönen manővere nem volt biztonságos, és ezt egy megrovással jutalmazták.

„A hetes számú autó vezetője oly módon hagyta el a boxutcát, amely veszélyes következményekkel is járhatott volna” – olvashatjuk a stewardok jelentésében. Räikkönen ezzel megsértette a sportszabályzat 30.13-ös pontját, amely így szól: „semmilyen körülmények között sem vezethetnek egy autót szükségtelenül lassan, egyenetlenül, vagy oly módon, hogy az más versenyzőket vagy személyeket veszélyes helyzetbe sodorhasson”.

Az AUTOSPORT szerint Hamilton megússza az esetet, noha hivatalos megerősítés még nem jött az ügyről, holott őt is vizsgálták Räikkönennel együtt.

„Igazából nem tudok valami sokat róla” – nyilatkozta Hamilton. „A szabály az, hogy a bal oldalon indulsz el, és jobbról elengeded az embereket. Láttam, hogy Kimit kissé feltartotta az egyik autó, ami éppen a garázsból jött ki, szóval Kimi kikerülte, én pedig követtem. Csupán jobbra mentem; amennyire én tudom, ez legális volt.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!