f1

2015.04.11. 10:48

Rosberg: Túl nagy nyomást helyeztek rám

Nico Rosberg nem volt elégedett a Mercedes instrukciójával, miszerint gyorsabbnak kellene lennie.

Gyimesi Brigitta

Fotó: Mercedes AMG Petronas

Rosberg úgy érzi, csapata túl nagy nyomás alá helyezte őt az időmérő zárószakaszában. Arra a hírre, hogy mindössze négy századdal végzett Lewis Hamilton és így a pole pozíciós idő mögött, Rosberg egy hitetlenkedő „ne már!”-ral reagált a csapatrádión keresztül. Később már azt mondta, elégedetlen volt a csapat instrukciójával, ami egy gyorsabb felvezető körre ösztökélte. Habár Rosberg nem ezt az utasítást okolja a vereségért, úgy érzi, az a leheletnyi tapadáskülönbség, ami a felvezető körének megnyomásából eredt, hatással lehetett a kvalifikáció végeredményére; második helyének köszönhetően Rosberg ismét Hamilton mögött végzett, idén eddig háromból három alkalommal.

„Foglalkoznunk kell ezzel, mert nem volt valami jó ötlet ilyen nyomás alá helyezni engem. Nem hiszem, hogy bármin is változtatott volna, de eleve csak a tudat, hogy gyorsítanom kellene át kell majd néznünk, mi történt.”

Hogy Rosberg akkor is így reagált volna-e a Mercedes üzenetére, ha övé lesz a pole pozíció, kérdéses. Miután a szabadedzéseken végig másodhegedűst játszott Hamilton mögött, a lehető legapróbb különbséggel kapott csak ki a szombati nap fináléjában.

„Ettől eltekintve a köröm jó volt, az pedig nagyon bosszantó, hogy egy kör sem tökéletes, így négy századot még könnyen találhattam volna benne” – folytatta Rosberg a nyilatkozatot.

Sebastian Vettel, a sepangi győztes a harmadik helyről indul, ami rengeteg fejtörést okozhat még honfitársának.

„A gumikopás nagy szerepet fog holnap betölteni, mindannyian a határokig fogjuk feszegetni az abroncsok tűrőképességét. Nagyon sok lehetőség adott. A Ferrari fenyegetést jelenthet számunkra, nagyon erős a versenytempójuk – nem csak Malajziában, mindenhol. Remélem, sikerül majd visszavernünk őket, de elég szoros lesz.”

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!