f1

2015.04.24. 12:35

Többféle motor lehet a mezőnyben 2017-től?

Nem kötelező a jelenlegi V6-ost használni, ha elfogadják az ötletet.

Tajthi Andrea

Fotó: Renault Sport F1

A Red Bull csapatfőnöke,Christian Horner ezt állítja, ő nyitott arra az ötletre, hogy kétféle erőforrások versenyezzenek a Forma-1-ben 2017-től.

Bernie Ecclestone ugyanis olcsóbb motort vezetne be a küszködő középcsapatok számára. A jelenlegi hibrid V6-os mellett az ajánlat V8-as, vagy dupla turbós V6-os lenne. A Renault rábólintana az ötletre.

"Ez egy érdekes koncepció." - idézi Christian Hornert a Motorsport.com. "Jól meg kell vizsgálnunk és számba venni a pro és kontra érveket, ha őszinte akarok lenni. Volt már ilyen korábban, egy megbeszélést mindenképp megér a téma. Határozottan érdekes. Szerintem a Renault is így gondolja, bár ez valóban inkább a Renault-nak kérdéses, mint nekem. De én mindenképp megfontolnám."

A nagy kihívást az jelenteni, hogy miképpen versenyeztetné az FIA a két típust.

"Mindenféle variáció létezik, a furfangos mérnökök megbirkóznak vele, de először is kell egy pillantást vetnünk a koncepcióra. Manapság nagyon pontos szimulációkat tudunk végezni,  tudjuk szimulálni, hogy mi mit eredményezhet, majd döntést tudunk hozni, tájékoztatást kapunk az alapokról, és nem csak találgatunk."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!