f1

2015.04.24. 12:35

Többféle motor lehet a mezőnyben 2017-től?

Nem kötelező a jelenlegi V6-ost használni, ha elfogadják az ötletet.

Tajthi Andrea

Fotó: Renault Sport F1

A Red Bull csapatfőnöke,Christian Horner ezt állítja, ő nyitott arra az ötletre, hogy kétféle erőforrások versenyezzenek a Forma-1-ben 2017-től.

Bernie Ecclestone ugyanis olcsóbb motort vezetne be a küszködő középcsapatok számára. A jelenlegi hibrid V6-os mellett az ajánlat V8-as, vagy dupla turbós V6-os lenne. A Renault rábólintana az ötletre.

"Ez egy érdekes koncepció." - idézi Christian Hornert a Motorsport.com. "Jól meg kell vizsgálnunk és számba venni a pro és kontra érveket, ha őszinte akarok lenni. Volt már ilyen korábban, egy megbeszélést mindenképp megér a téma. Határozottan érdekes. Szerintem a Renault is így gondolja, bár ez valóban inkább a Renault-nak kérdéses, mint nekem. De én mindenképp megfontolnám."

A nagy kihívást az jelenteni, hogy miképpen versenyeztetné az FIA a két típust.

"Mindenféle variáció létezik, a furfangos mérnökök megbirkóznak vele, de először is kell egy pillantást vetnünk a koncepcióra. Manapság nagyon pontos szimulációkat tudunk végezni,  tudjuk szimulálni, hogy mi mit eredményezhet, majd döntést tudunk hozni, tájékoztatást kapunk az alapokról, és nem csak találgatunk."

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!