f1

2015.04.15. 06:45

Veszélyben a Kínai Nagydíj jövője?

Nem biztos, hogy 2017 után is lesz Kínai Nagydíj – állítják a verseny szervezői.

Kovács Noémi

Fotó: Mercedes AMG Petronas

A shanghai-i futam szervezői szerint alapvető változásokra van szükség ahhoz, hogy a kínai futam szerződését a 2017-es lejáratot követően is meghosszabbítsák. Kína már 2004 óta képezi a Forma-1-es versenynaptár részét, de könnyen lehet, hogy a 2017-es futam lesz az utolsó az ázsiai ország naptárában.

„Változásokra van szükség ebben a sportágban. A tavalyi Kínai Nagydíjnak a UBS volt a főszponzora, de az idei évre már nem akarták meghosszabbítani a szerződést, ennek pedig megvan az oka.” – kezdte a verseny promóterének, a Juss Events nevű cégnek elnöke, Yang Yibin.

„Talán valami másra számíthatunk, a Bernie (Ecclestone – a szerk.) utáni érát követően.” – folytatta a szakember, aki szerint az unalmas, eseménytelen futamok is közrejátszanak a közönség csökkenésében. „Számos oka lehet ennek, például az, hogy egy csapat uralja a szezont, ráadásul a kisebb csapatok hatalmas nehézségek árán tudják felvenni a lépést a nagyobb konstruktőrökkel. A versenyek közel sem olyan briliánsak, mint egy évtizede.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!