f1

2015.05.26. 17:28

A kulisszák mögött Minttuval

Räikkönen jegyese blogján számolt be róla, hogyan is telik egy versenyhétvége az ő szemszögéből.

Tajthi Andrea

Fotó: Scuderia Ferrari

Mesélt arról is, hogy kíván szerencsét Räikkönennek, hogyan izgulja végig a versenyeket, és milyen volt beleülni párja Ferrarijába. Íme:

"Sok kérdést kaptam azzal kapcsolatban, hogy mivel töltöm az időmet a nagydíjakon. Csütörtökön és pénteken általában a saját dolgaimmal foglalkozok. Barátokkal találkozok, eltöltök egy napot a városban, edzek, és legfőképpen Robinnal vagyok.

A szombat reggel egy nagy reggelivel indul a hotelszobában. Ez után én is elkészülök. Ez normál esetben alig több, mint egy óra. Egy Ferrari alkalmazott értünk jön a hotelbe és kivisz minket a pályára, úgy két órával verseny előtt (feltehetően szabadedzésre gondolt - a szerk.).

A pályán a Ferrari motorhomejába megyek, Kimi szobájába. Aztán találkozok barátokkal, ismerősökkel és elfogyasztjuk az ebédet, ami nagyon finom! A Ferrari saját szakácsai minden versenyre eljönnek és isteni olasz ételeket készítenek a verseny előtt, alatt és után.

Aztán ismét Kimi szobájába megyek, és sok szerencsét kívánok neki, mielőtt autóba ül. Mindig ugyanúgy, röviden és tömören: mutasd meg nekik!

Néhány perccel a verseny előtt én is odamegyek a megszokott helyemre a boxban. Ekkor csuriban van az ujjam, és a lábujjam is, remélve, hogy minden jól megy.

Ezekkel a nagyszerű emberekkel nézem a versenyt (szerelőgárda, csapattagok). Nagyszerű a csapatszellem a Ferrari családban. Egyáltalán nem vagyok meglepve, hogy Kimi nem fog más csapatnál versenyezni.

A kvalifikáció után mindenkitől elköszönök és visszamegyek a hotelbe. Amíg én távol vagyok, Robin a dadusunkkal van. Alig várom, hogy egy nap majd magammal vihessem a paddockba. De még túl kicsi az ilyesmihez.

Pár órával utánam Kimi is visszatér a hotelbe. Ekkor általában megyünk egy eszünk valamit, majd korán elalszunk.

Vasárnap ismét a pályára megyek, ugyanabban az időpontban, a nap pedig hasonlóan telik, mint szombaton. Vasárnap általában feszültebb vagyok, de nem hagyom, hogy eluralkodjon rajtam a félelem. A rajtkor és az első körök alatt izzad a tenyerem, de aztán megnyugszom.

Kaptam kérdéseket arra vonatkozóan, hogyan készülődöm. A ruháimat otthon előre előkészítem. A hajamat és a sminkemet is magam készítem.

Arról is kérdeztetek, hogy mit gondolok a fotósokról a paddockban. Nos, eleinte kicsit kínosnak éreztem, nem voltam hozzászokva, hogy mindig képek készülnek rólam. Nem mondom, hogy imádom ezt, de ez is a játék része és meg lehet szokni.

Azt is szóvá tetttek, hogy nem mosolygok a boxban. Mosolygok én hébe-hóba, de ha a verseny közben készül kép rólam, azon valószínűleg inkább a versenyre figyelek, mintsem mosolygok.

Múlt pénteken beültem Kimi autójába. Bevallom nem igazán illik a képre a kalapom. Valójában nem is ül az autóban az ember, hanem fekszik. Mondtam is Kiminek, hogy én egy métert sem tudnék vezetni ilyen pózban. Erre azt felelte, szerencsére nekem nem is kell. Valószínűleg számítani is lehetne egy balesetre, ha megpróbálnám. :) "

Fotó: blogit.kauneusjaterveys.fi/minttuvirtanen

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!