f1

2015.05.02. 14:01

A Red Bull vissza fog térni

Dan Fallows, a Red Bull aerodinamikai vezetője figyelmeztet, csapata a motorhátrány ellenére is felkapaszkodhat.

Gyimesi Brigitta

Fotó: Dan Istitene/Getty Images/Red Bull Content Pool

Habár mindenki Adrian Newey-t tartja az aerodinamika koronázatlan királyának, Fallows tudása is említésre méltó, amit bizonyít, hogy tavaly a Red Bull és a McLaren komoly harcot vívott a szolgálataiért. A vörös bikák érthető módon panaszkodnak az idei Renault-motorra, amely erő, megbízhatóság és vezethetőség terén is jócskán elmarad riválisaitól, Fallows azonban bízik csapata képességeiben.

„Mindenki tudja, hol rejlik a legnagyobb gyengeségünk; de őszintén szólva az, hogy miért teljesítünk úgy, ahogy, irreleváns. Nálunk, az aerodinamikai részlegnél a lehetőség, hogy tegyünk valamit a szituáció ellen.”

Fallowsnak igaza van olyan szempontból, hogy a tavalyi év még valóban motorhangsúlyos volt, míg az idei évre, ahogy egyre közelebb kerülnek egymáshoz a motorok teljesítmény terén, ismét előtérbe kerültek az aerodinamikai fejlesztések.

„A siker rengeteg tényezőtől függ az F1-ben” – tette hozzá Fallows. „Ott van a versenyző, az erőforrás, az aerodinamika, a gumikezelés, és így tovább. Úgy kezdtük el ezt az évet, hogy tudjuk, pontosan mi az oka a gyengélkedésünknek, és ezen az alapon elindulva a mi feladatunk a részlegen, hogy csökkentsük a hátrányt. Képesek leszünk rá, mivel megvannak az eszközeink; már korábban is csináltunk ilyet, és a célunk, hogy ezt megismételjük.”

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!