f1

2015.05.23. 16:08

A Williamsesek bíznak a dupla pontszerzésben

Annak ellenére, hogy Valtteri Bottas már a Q1-ben kiesett, és Massa is csak a 14. helyről rajtolhat.

Tajthi Andrea

Fotó: Glenn Dunbar/Williams

A két Sauberhez és a két Manorhoz Valtteri Bottas csatlakozott, legalábbis ami az időmérőn a Q1-ben kiesettek listáját illeti.

"Nagyon kemény időmérő volt ez számunkra, és kizökkentünk a megszokott pozíciónkból." - mondta Rob Smedley. "Egész héten tanulmányoztuk az adatokat és próbáltuk megtalálni a javulás módját, de nem sok időnk volt az időmérő előtt arra, hogy mindent kijavítsunk. A 14. és 17. helyről rajtolni Monacóban sosem szerencsés, mert nehéz itt előzni, de meglátjuk, mit tehetünk, és a cél az, hogy mindkét autónk pontszerző legyen.

"Nem volt semmi olyan problémánk az időmérőn, ami konkrétan okozta volna ezt az eredményt, egyszerűen csak Monaco nem az a pálya aminek a karakterisztikája nem fekszik az autónknak." - mondta Massa. "A holnapi nap nem lesz könnyű, de minden lehetséges itt. Bízom benne, hogy még így is tudunk pontokat szerezni, és erre koncentrálunk."

"Tudtuk, hogy ez a pálya nem fekszik az autónknak, de a gumikkal is küzdöttünk egész hétvégén." - mondta Bottas. "De ezen a pályán bármi megtörténhet, és ha kimaradunk a csetepatéból, akkor pontszerzőként fejezhetjük be a versenyt."

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!