f1

2015.05.07. 10:28

Ecclestone direkt szivárogtatta ki a 2016-os versenynaptárat?

Egyes elméletek szerint Bernie Ecclestone szándékosan növeli a feszültséget.

Tajthi Andrea

Fotó: Scuderia Ferrari

"Úgy tűnik, hogy a 2016-os versenynaptár tervezete kiszivárgott." - mondta Ecclestone, a Formula One Management (FOM) feje egy közleményben, miután a 21 fős előzetes naptár bejárta az internetet.

"Ez a naptár még nincs jóváhagyva." - tette hozzá.

Köztudott, hogy a csapatok ragaszkodnak a 20 futamos maximumhoz, így ebből a tervezetből egy helyszín még minden bizonnyal kikerül majd.

Roger Benoit, az egyik legtapasztaltabb F1-es újságíró véleménye szerint Ecclestone a naptártervezettel csak nyomást akar gyakorolni Monzára. Az Olasz Nagydíj ugyanis szerepel a naptárban egyelőre, de Ecclestone figyelmeztette a szervezőket, hogy több pénzt kell áldozniuk versenyükre. Ellenkező esetben az olasz helyszín lehet az, amely kiesik a listából.

Ugyanakkor ott az újonc Azerbadzsán, mint Európa Nagydíj, holott Oroszország, Grúzia, Örményország és Irán határolja.

A svájci Blickben Benoit a következőképp idézte Ecclestone-t: "Mivel a csapatok egyre több pénzért sírnak, ki kell lépnünk Európából."

Benoit szerint míg az európai versenyszervezők kezdenek bajba kerülni a tekintetben, hogy hogyan szereznek további eurómilliókat a futamrendezéshez, addig az "újoncok", mint például Mexikó, készen állnak erre.
A finn Turun Sanomat tudósítója, Luis Vasconcelos szerint is a naptár direkt került a nyilvánosság elé, hogy nyomást helyezzen a versenyrendezőkre.

"Jó lenne tudni, milyen játékot űz Ecclestone a versenyrendezőkkel, és hogy fog festeni ez a naptár júliusban." - mondta Vasconcelos.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!