f1

2015.05.27. 13:23

Häkkinen kiállt Verstappen mellett

Häkkinen szerint is indokolatlan Verstappen büntetése

Tajthi Andrea

Fotó: Daimler

Mika Häkkinen bár eleinte maga is kételkedett annak helyességében, hogy Max Verstappent ilyen fiatalon a Forma-1-be igazolták, azóta belátta, hogy tévedett, Monaco után pedig még ki is állt a holland versenyző mellett.

Verstappen a Monacói Nagydíjon Vettel mögött vonatozott, majd mikor beférkőzött közéjük Grosjean, őt követte szorosan, hogy mielőbb megelőzhesse. A Ste Devote-ban azonban Grosejan korán fékezett, Verstappen pedig már nem tudta kikerülni. Mindkettőjük versenye véget ért ezzel.

Noha Verstappen úgy látja az esetet, hogy Grosjean veszélyes módon "féktesztelte" őt. az eset után a versenybírák mégis Verstappent ítélték hibásnak. Ezért 5 rajthelyes büntetést kap majd a következő versenyen, és büntetőpontokat is kapott.

"Grosjean más íven volt, mint ugyanott egy körrel korábban." - mondta Häkkinen az Ilta Sanomatnak. "És más sebességgel is haladt. Én úgy látom, hogy ha a Lotus nem változtatott volna sebességet és kanyarívet, az előzés gond nélkül sikerült volna. Véleményem szerint a büntetés nem volt korrekt."

Hasonlóan látja a szintén korábbi F1-es versenyző, Jan Lammers is.

"Bárki, akit egy kicsit is érdekel a Forma-1, hálát adhat az Istennek, hogy Max megérkezett a Forma-1-be." - mondta Lammer a De Telegraafnak. "Neki köszönhetően az emberek ismét a határokon való versenyzést látnak, és erre kap egy büntetést... Erre nem jó ok, hogy csak 17 éves, és intő jelet akarunk neki küldeni. Szerintem az, hogy a védőfalban kötött ki, épp elég intő jel.

Häkkinen hozzátette, hogy míg Verstappen nem, Ricciardo viszont érdemelt volna büntetést Räikkönen megpöcköléséért.

"Daniel már sokszor megmutatta, hogy ha valaki rést hagy, ott ő bepróbálkozik, nem gondolva arra, hogy talán túl nagy rizikót vállal." - mondta a finn.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!