f1

2015.05.25. 12:26

Mad Max és a kritikák – Verstappen a kereszttűzben

Főként életkora miatt kapja a kritikát a holland pilóta.

Kovács Noémi

Fotó: Red Bull Content Pool

A 17 éves Toro Rossos versenyző 5 rajthelyes büntetéssel a nyakában – illetve két büntetőponttal a szuperlicencén - vághat majd neki a kanadai nagydíjnak, miután a monacói megmérettetésen beleszállt Romain Grosjean Lotusába és így mindketten feladni kényszerültek a futamot. Az esetről leginkább Felipe Massa nyilatkozott elítélően, aki Verstappen életkorában látja a legnagyobb problémát.

„Ami történt, az rendkívül veszélyes volt. Talán azt mutatja, hogy a Forma-1-ben igenis számít a tapasztalat. Szerintem meg kell tanítani őket az ilyen típusú esetek kezelésére, mert jobban kell kontrollálniuk ezeket, mert ez nagyon veszélyes volt. Még szerencse, hogy nem sérült meg, mert ez nagyon fájhatott volna neki. Őszintén szólva, nem volt előzési helyzetben, még annak közelében sem volt, hogy elmehessen a belső íven. Olyan helyen kell próbálkozni az előzéssel, ahol ez lehetséges, nem pedig ott ahol lehetetlen. Különösen egy olyan pályán, mint ez. Úgy vélem, hogy ez saját maga számára is nagyon veszélyes volt, őszintén szólva, mindössze azért, mert 17 éves. Ha megsérült volna, mindenki erről beszélne. Azt mondanák, hogy miért kapott licenszet egy 17 éves srác, aki ilyesmiket csinál? De mivel nem sérült meg, mindenki boldog. Jobb munkát kéne végezniük (az FIA-nek).– mondta el a Motorsport.com-nak Massa.

Míg Verstappen azon a véleményen volt, hogy Grosjean mintegy 10-15 méterrel korábban fékezett a kelleténél, a Lotus francia pilótája is osztotta Massa véleményét abban a tekintetben, hogy a tapasztalat hiánya vezetett az incidenshez.

„Annyira nehéz előzni Monacóban és úgy gondolom, hogy ma szükséges tapasztalatokra tett szert. Különösképpen örülök annak, hogy ő rendben van. Mindkettőnk számára veszélyes helyzet volt, az biztos.” – mondta el a De Telegrafnak Grosjean. Azonban nem mindenki vádolja Verstappent, a fiatal hollandnak vannak még hívei. Például Marc Surer.

„Hibák előfordulnak, még az olyan tapasztalt srácokkal is, mint pl. Jenson Button esete Kínában. Szerencsére azok a biztonsági intézkedések, amiket ma Monacóban láthattunk, sokkal jobbak, mint a múltbeliek, mert ez egy igazán szörnyű baleset lehetett volna.” – tette hozzá Surer.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!