f1

2015.05.22. 14:39

"Mindig elmondjuk Jules-nek, hogy mennyien szeretik"

Jules Bianchi 2014-es Monacói kilencedik helyezésének évfordulója alkalmából, édesapja, Philippe ismét megszólalt.

Tajthi Andrea

Fotó: Tajthi Andrea

Bár Jules állapota továbbra is változatlan, családja továbbra is bízik benne, felébred a kómából.

"A legfontosabb, hogy Jules él." - mondta Philippe Bianchi a Canal+ csatornának. "Harcol, és ez rengeteg erőt ad nekünk is. Ez fontos számunkra és amíg él, addig remény is van, még akkor is, ha ehhez csodára lenne szükség, ilyen komoly ütközés után. Minden nap nehéz, de minden nap véget ér, és nyugtázhatjuk, hogy életben van, ez pedig ad némi motivációt."

"Minden éjjel úgy alszunk, hogy a telefon mellettünk van, és reggel, mikor felébredünk, Jules életére gondolunk, ugyanakkor a halál is eszünkbe jut, mivel olyan helyzetben vagyunk, hogy sok dolog történhet vele, ez pedig szörnyű. Úgy hiszem egyikünk sem él igazán október 5 óta, mert ez olyasmi, amit nem tudsz visszaépíteni magadban, így azt mondanám, az életünk akkor megállt."

Bianchi édesapja visszaemlékezett fia tavalyi sikerére is.

"Úgy hiszem, ez volt a csúcs Jules számára, ez volt az álma, hogy pontot szerezzen a Forma-1-ben, és ezt elérte a Marussiával. Ott voltam, szerencsés voltam, hogy én lehettem az első, aki megölelte a futam után, ez rendkívüli pillanat volt. Él a kép a fejemben, ahogy kilép az autóból, odajön hozzám, megölel és azt mondja, hogy boldog. Igazán nagyon boldog volt."

"Jules itt van, a sokk ellenére, ami érte, még mindig itt van és harcol. Minden ember, aki rá gondol, erőt ad neki, és én hiszem, hogy ő érzi ezt. Ez csodálatos, hálásak vagyunk minden üzenetért, mert Jules nem Michael Schumacher, mégis hatalmas támogatást kap. Legalábbis Julesnek fontos, és elmondjuk neki, mikor meglátogatjuk, elmondjuk neki, hogy mennyien támogatják, hogy mindenki szereti, és nagyszerű versenyzőnek és kedves embernek tartják."

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!