f1

2015.05.29. 14:09

Rosberg replikája Ecclestone-nak

Nico Rosberg kijelentette, akármit is mondott Bernie Ecclestone, őt igenis érdekli az F1 és annak jövője.

Gyimesi Brigitta

Fotó: Mercedes AMG Petronas

Ami az F1 üzleti aspektusát illeti, Ecclestone Rosberget és Sebastian Vettelt hozta fel negatív példának, míg feltűnő életstílusának köszönhetően Lewis Hamilton kiérdemelte a „sport szuperpromótere” címet. Rosberg megvédte magát Ecclestone kritikája ellen, és úgy érzi, Hamiltonhoz hasonlóan ő is támogatja az F1-et a maga módján.

„Nem lepődtem meg Bernie megszólalásain” – kezdte Rosberg. „Ilyen téren mindig is nagyon szókimondó volt, mindenkit kritizál, aki nem éli meg annyira a világot, mint Lewis, nem úgy viselkedik, mert szerinte minél jobban habzsolod az életet, neki annál jobb, mivel ezzel nagyobb figyelmet fordítasz az F1-re, és a többi. Az ő szemszögéből nézve ez teljesen természetes, hiszen ő a kereskedelmi jogok tulajdonosa, és vajon mit akar? Azt, hogy valaki minél többet mozgolódjon, ebben pedig Lewisra igazán lehet számítani. Ebben az értelemben én kissé visszafogottabb vagyok, így egyáltalán nem lepődtem meg a kijelentésein. Elfogadom a véleményét, mint mindenki más is, hiszen ez elég nyilvánvaló és egyértelmű. Azonban ezzel együtt is törődöm a sporttal, gondolkozom rajta, mi hogy legyen, és a magam módján próbálok segíteni, ahol tudok.”

A háromszoros monacói győztest megkérdezték, érezte-e már úgy, hogy többet is tehetne az F1-ért.

„Sosem tudjuk meghálálni a szurkolóknak, amit kapunk tőlük” – mondta Rosberg. „Egyikünk sem tud valóban eleget tenni, hogy méltón megköszönjünk mindent. Az agyam mélyén közben a hétvégén is lenyűgöző volt, hogy a rajongóknak megvan a lehetőségük, hogy tényleg közel kerüljenek hozzánk, nem csak a rajongóknak persze, hanem a pályabíróknak is – őket se hagyjuk ki. Ingyen dolgoznak, sokszor a saját életük kockáztatják, a pálya legszélén álldogálnak, ahonnan épphogy arrébb tudnak ugrani, ami baleset történik. Megható ez az egész, ez az, amit szeretek ezekben a hétvégékben, és öröm számomra, hogy támogatnak.”

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!