f1

2015.05.24. 16:21

Verstappen a falban végezte

Majd a verseny után meg is büntették

Tajthi Andrea

Fotó: Samo Vidic/Red Bull Content Pool

Max Verstappent öt rajthellyel hátrébb sorolják a kanadai időmérő után a Romain Grosjeannal való ütközése után.

A Toro Rosso fiatalja a verseny utolsó szakaszában rohant bele Grosjean Lotusába, miközben a páros a tizedik helyért küzdött. Verstappen meglehetősen nagy erővel csapódott a falba; a balesetért pedig a franciát hibáztatja.

"Az én szemszögemből ez nem volt előzési kísérlet" - magyarázkodott a holland. "Az előző körben pontosan ugyanott fékeztem, mint a balesetem körében, de láthatjátok ti is a felvételekből, hogy az előttem lévő autó túl korán fékezett."

A stewardokat nem hatotta meg Verstappen mentegetőzése, és őt hozták ki vétkesnek az incidensből; a jutalom egy ötrajthelyes büntetés, valamint két büntetőpont.

Baja azonban szerencsére nem esett a holland versenyzőnek.

"Kicsit görcsben vagyok még, de jól vagyok. Járni is tudok, szóval minden rendben van." - mondta Max. "Egy kicsit fájnak a karjaim, de kiszálltam a kocsiból amilyen gyorsan csak tudtam, hiszen gyorsan kiszállni mindig jobb, mint az autóban maradni."

"A verseny nagyon-nagyon jó volt, jó volt a tempónk a szuperlágy gumikon. Volt egy kis fennakadás a boxkiálláskor és 20 másodpercet veszítettem. De aztán remekül ment minden. Utolértem Sebastiant és Nico-t, és úgy döntöttem, mögöttük maradok, így volt lehetőségem megelőzni azokat, akiket ők utolértek."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!