f1

2015.05.27. 12:24

Villeneuve: Kockázatos kikérni a rajongók véleményét

Jacques Villeneuve úgy véli, veszélyes a rajongókra bízni az F1 jövőjének alakulását.

Gyimesi Brigitta

Fotó: Tajthi Andrea

A múlt héten kiírt globális felmérések (egy az AUTOSPORT-F1 Racing-Motorsport News trió, egy pedig a GPDA által) ma zárulnak. A cél a rajongók véleményének kikérése és a drukkolói bázis kiszélesítése, Villeneuve azonban nem tartja ezt annyira jó ötletnek; szerinte nem új rajongókat kellene szereznie a sportnak, hanem a meglévőket kellene szórakoztatnia.

„Veszélyes megkérdezni a rajongókat, hogy mit akarnak” – nyilatkozta a világbajnok. „A mai modern F1 is a rajongók elképzelései alapján született. Ez nem így működik, nem lehet csak úgy kitalálni valamit öt másodperc alatt. Hatalmas mennyiségű előzés van most, sokkal több, mint eddig bármikor, mégis most unatkoznak leginkább az emberek. Ami hiányzik, az egy különleges F1. Abba kellene hagyni az új rajongók megszerzését, és inkább a meglévőkre koncentrálni.”

Na de mit is jelent Villeneuve „különleges F1” kifejezése?

„Mi a különleges? Olyan autó, amit senki sem tud vezetni” – magyarázta. „Olyan autó kell, amit a világon mindössze tíz srác tud normálisan vezetni, és másik tíz pedig elevickél vele – pont úgy, ahogyan régen volt. Egy őrülten gyors autó, erre van szükség; az F1-nek mindenben a legszélsőségesebbnek kell lennie.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!