f1

2015.06.10. 05:53

A versenyzők sem élvezik az F1-et

David Coutlhard szerint a versenyzők is unják a modern Forma-1-et, s Alonsót idézte

Tajthi Andrea

Fotó: Varga András

David Coulthard maga is úgy véli, hogy a Forma-1 elvesztette értékét az elmúlt években, már nem a határok feszegetését képviseli.

"A szomorú valóság az, hogy a versenyzők nem élvezik a jelenlegi F1-et." - közölte Coulthard a BBC Sporton futó rovatában. "Persze az autókat nehéz vezetni. Továbbra is a leggyorsabb és legmodernebb versenyautók a világon. De nem elég összetettek, sem fizikailag, sem mentálisan."

"Fernando Alonso a legnagyobb versenyzők egyike, olyan versenyző aki az élen versenyzett minden korban, amelyben versenyzett. Az elmúlt két versenyen két olyan dolgot is mondott, ami igazán telibe talált. Az egyik az volt, hogy mikor utoljára igazán a határait feszegette egy versenyen mentálisan és fizikailag, az 10 évvel ezelőtt volt. A másik, hogy a mai autók vezetéséhez inkább rendszerismeret szükséges, mintsem vezetési képességek." - folytatta Coulthard.

"Lewis Hamilton ugyanilyen kaliberű. A kanadai verseny után azt mondta, hogy nem volt rajta nyomás, nem volt nehéz nyerni."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!