f1

2015.06.01. 12:16

Az F1-nek gladiátorokra van szüksége

Flavio Briatore is elmondta véleményét a jelenlegi F1-ről

Tajthi Andrea

A Forma-1-nek inkább arra kellene koncentrálnia, hogy javuljanak a versenyek, ahelyett, hogy gyorsabb és technikásabb autókat akarnak építeni, véli Flavio Briatore.

"Én úgy hiszem, hogy az F1 a versenyről szól." - mondta Briatore a Motorsport.comnak. "Ez nem mindig a technológiáról szól. Szerintem a kulcs a verseny. Ha ez megvan, akkor ha akarsz foglalkozhatsz a technikai fejlesztésekkel. Én úgy hiszem, az F1-nek gladiátorokra van szüksége, hiszen az emberek show-t akarnak, és versenyt. Nem kellene azon aggódni verseny alatt, hogy lesz-e elég üzemanyag az autóban. Emlékszem, négy évvel ezelőtt a versenyzők 60 kört futottak az időmérő alatt. Most viszont minden csak a stratégiáról szól, az üzemanyag átfolyásról, meg erről-arról."

Briatore szerint is rosszul osztják szét a bevételeket a csapatok között.

"Szerintelem a pénzek elosztása nem korrekt módon történik. A gazdagoknak adnak pénzt, de nem adnak a szegényeknek. Ennek semmi értelme, ha ugyanabban a bajnokságban versenyeznek. És ahelyett, hogy minden csak az üzemanyag- és gumispórolásról szól, inkább a versenyzők csatáit kellene látni. És minél több az autó, annál jobb a verseny. Ez nem titok. Az F1 nagyon egyszerű, versenyt akarunk. Végtére is a mi termékünk a verseny."

"Az F1, mint márka nagyon erős, de szerintem most Bernie-nek kicsit vissza kell fordulnia a megfelelő irányba, mert nagyon sok most a zavaros dolog."

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!