f1

2015.06.06. 14:27

Az új Force India átment a törésteszten

A B-specifikációjú Force India másodszorra sikeresen teljesítette a töréstesztet, azonban csupán Ausztria után debütál.

Gyimesi Brigitta

Fotó: Force India F1 Team

Egy hajszálon múlt, hogy a Force India megbukott az első törésteszten, amelyet nem sokkal a Spanyol Nagydíj után tartottak; kisebb korrekciók után azonban a Monacói Nagydíjat követően megkapta a zöld lámpát. A kéthetes csúszás nem jelent nagy problémát a csapat számára, amely egyébként is csak június 23-24-én, az Osztrák Nagydíjat követő kétnapos teszten mutatja be új autóját.

„Icipici hibán csúsztunk el az első törésteszten” – nyilatkozta Bob Fernley, a csapat helyettes csapatfőnöke. „Apróság volt, és habár egy vagy két héttel eltolódott miatta a határidő, végig nyilvánvaló volt számunkra, hogy a másodikat könnyedén teljesítjük. Sok minden múlik, de végül minden szükséges teszten átmentünk. Az autó az ausztriai tesztnapokon fog debütálni, versenykörülmények között pedig Silverstone-ban.”

Fernley dicsérettel illette a Force India tervezői stábját az elvégzett munkájuk miatt.

„Figyelembe véve, mekkora változásokat eszközöltünk a B-specifikáción, minden elismerésem a tervezőké, hogy mindössze két alkalomra volt szükség a törésteszt elvégzéséhez” – tette hozzá Fernley. „Mindig nagy bizalommal voltam irántuk, valamint az egész mérnöki szekció iránt; csak gratulálni tudok nekik a csodálatos munkáért.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!