f1

2015.06.05. 08:52

Button figyelmeztette Verstappent a nyilatkozatai miatt

Button meglepetten hallgatta Verstappen nyilatkozatát, miszerint Grosjean féktesztelte őt Monacóban, és óvatosságra intette az újságírókkal szemben.

Gyimesi Brigitta

Fotó: McLaren

Verstappen és Grosjean a Monacói Nagydíj hajrájában ütköztek össze a Ste Devote-ban; az incidensből a hollandot hozták ki vétkesnek, és egy öthelyes büntetéssel sújtották a Kanadai Nagydíjra. Felipe Massa egyenesen „elég veszélyesnek” titulálta a 17 éves pilóta vezetési stílusát, majd hozzátette, hogy „az F1-ben számít a tapasztalat”. Button ugyan nem a tapasztalatlanságot okolta a baleset miatt, arra azonban felhívta Verstappen figyelmét, jobban oda kell figyelnie a kommentjeire.

„Még szép, hogy tapasztalatlan, ezt a tényt pedig sokan könnyedén felróják neki” – nyilatkozta a brit. „Az viszont fontos, hogy a sajtónak csupán óvatosan nyilatkozzon az ember. Ujjal mutogatni valakire, és azt kiabálni, hogy ez az ember féktesztelt téged ez már komoly. Ilyen mostanában nem is történt a motorsportokban, mindannyian felnőttek vagyunk, és ilyeneket egyszerűen nem csinálunk az F1-ben.”

A baleset után Verstappen Grosjeant hibáztatta: szerinte a francia váratlanul korán fékezett. A Lotus tagadta ezt a vádat.

„Én ugyanott fékeztem, mint az előtte lévő körben, de ő legalább 10-15 méterrel korábban fékezett” – nyilatkozta Verstappen a futam után. „Amikor ilyen közel vagytok egymáshoz, semmi hely nem marad – meg is lepett az eset. A fékezés pillanatában észleltem, hogy mi történt, de akkor már túl késő, hiszen nem is számítasz ilyen korai fékezésre.”

Button kissé csalódottan vette tudomásul Verstappen vádaskodását.

„Meglepetésként ért, igen” – tette hozzá Button. „Természetesen az érzelmek nagyon magas fokon égnek ebben a sportban, azonban elég csak megnézni az itteni tehetséget, és realizálja az ember, hogy mindannyian nagyon intelligens srácok vagyunk. Ismerjük a sport veszélyeit, és sosem tennék semmi hasonlót.”

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!