f1

2015.06.07. 07:36

Massa: Egy újabb gumiháború nem tenne jót a költségcsökkentésnek!

A brazil pilóta bár élvezte azokat az éveket, amikor több gumiszállító volt a mezőnyben, nem hozná vissza azt az időszakot.

Kovács Noémi

Fotó: Alastair Staley/Williams

A 2006-os évad volt az utolsó olyan szezon, amikor két beszállító látta el a mezőnyt abroncsokkal. A Michelin kiszállása után, 2007-2010 között a Bridgestone vette át a stafétabotot, 2011-től pedig a Pirelli a Forma-1 hivatalos gumibeszállítója.

Azonban néhány hete felröppentek olyan hírek, miszerint a Michelin készen áll a visszatérésre a száguldó cirkuszba, amennyiben a Forma-1 bevállalja a 18 colos abroncsokat – amire jelenleg kicsi az esély. Éppen ezért most afelé tendál a helyzet, hogy a FIA 2017-2019 között ismét csak és kizárólag a Pirellinek szavaz bizalmat, már ami a gumikat illeti.

Persze sokan örültek volna az ismét kibontakozó gumiháborúnak, hiszen ez egy olyan faktor lehetne, ami némileg megkeveri a taktikát, változtathatna az erőviszonyokon, akár a nézők számára is élvezhető módon. Most a Williams versenyzője osztotta meg véleményét a helyzettel kapcsolatban.

„Amikor nagy harcok voltak az abroncsbeszállítók között, csodás volt az abroncsok tapadása. Úgy értem, hogy az összes cég a tőlük telhető legjobbat nyújtotta. Emiatt úgy vélem, hogy ha csak egyetlen cég van jelen, bármit is csinálnak, az ugyanolyan lesz mindenki számára.” – kezdte a Williams pilótája.

„Ennélfogva ez minden pilóta számára ugyanolyan, az pedig biztos, hogy így kevesebbet kell költeni erre. Versenyzési szempontból biztos, hogy a korábbi helyzet volt a jobb, azonban a pénz oldaláról közelítve talán túl drága volt. Különösen manapság, legalábbis ahogy a dolgok állnak a Forma-1-ben. Így nem vagyok biztos benne, hogy ez meg fog történni.” – tette hozzá Massa, majd Maldonado is reagált erre néhány szót.

„Mindig öröm látni a versenyt a Forma-1-ben bárhol is járunk. Nem csak a csapatok, de a versenyzők és a különböző beszállítók szempontjából is élvezetesek lennének a különböző abroncsok. Azonban nem csak a versenyzésre kell gondolni, hanem a költségekre is. Ahogy azt mindenki tudja, a Forma-1 költségvetése, a szponzorok és a gazdasági helyzete nem a legjobb, így ezt alaposan meg kellene gondolni.” – mondta el Maldonado.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!