f1

2015.06.07. 07:39

Merhi keményen hajt, hogy megtartsa helyét a Manornál

A spanyol versenyző szerződését futamról-futamra újítják meg, de Leimer érkezése veszélyt jelenthet Merhi ülésére.

Kovács Noémi

A Manor F1 Team a legkisebb költségvetéssel rendelkező csapat a Forma-1-ben, ennek ellenére második autójukban a jelentős szponzori támogatást nélkülöző Roberto Merhinek biztosítanak helyet a szezonnyitótól kezdve, versenyről-versenyre megújuló szerződéssel.

A World Series by Renault tavalyi bajnoki kihívója így sosem tudhatja, hogy melyik futam lesz számára az utolsó, de természetesen az a célja, hogy egy teljes évadot teljesítsen a Forma-1-ben. Ezen tervére azonban veszélyt jelenthet a GP2 2012-es bajnoka, Fabio Leimer, a csapat frissen leigazolt tesztpilótája.

Leimer menedzsere, Sven Mangold maga nyilatkozta azt, hogy éjt-nappallá téve dolgozik azon, hogy szponzort találjon a svájci versenyzőnek, ami versenyzői üléshez segíthetné ügyfelét. Merhi esélyét az is rontja, hogy a szezon első néhány versenyén komoly lemaradásban volt csapattársához, Will Stevenshez képest, azonban ez a probléma talán már orvosolódni látszik.

„Egy kicsit mindenben magabiztosabbnak érzem magam. A beállítások terén is magabiztosabb vagyok, így keményebben tudok hajtani. Emellett a csapat is nagyszerű munkát végzett az autómon, hogy ellensúlyozza azt a tempóbeli különbséget, ami Stevens javára láthattunk a legutóbbi nagydíjakon. Most már kisebb az előnye és láthattunk néhány hibát is.” – árulta el Merhi a Marcának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!