f1

2015.06.04. 06:44

Merhi súlyhátrányban van Stevenshez képest

Roberto Merhi a súlyát okolja, amiért vesztésre áll a Will Stevens elleni házicsatájában.

Gyimesi Brigitta

Stevens eddig mindig megverte Merhit az időmérőkőn (persze csak ha mindketten elindultak rajta), valamint a legutóbbi monacói futam kivételével ő nyerte meg a vasárnapi különcsatákat is.

„A súlyom hátráltat kissé” – panaszkodott Merhi. „Kihatással van az autó súlyelosztására. Körülbelül tíz kilóval vagyok nehezebb Willnél, így az én autómban sokkal előrébbre kerül a súlypont, ami persze nem segít.”

A spanyol a szezonnyitó ausztrál futam óta fogyókúrázott, és már jó néhány kilogrammot leadott, ám úgy érzi, ez volt a maximum.

„Melbourne óta négy vagy öt kilót fogytam” – folytatta Merhi. „Melbourne-ben 14 vagy 15 kiló volt köztünk a különbség, most már csak 10, 11, valami ilyesmi. Nem tudom, még mennyit fogyhatok büntetlenül; úgy hiszem, ez az öt kiló volt a maximum. Még öt már nagyon nehéz lenne; kettő még lecsusszanna, ám a maradék három kínkeserves lenne – ezentúl lehet, salátákon kellene élnem!”

A 24 éves versenyző, akinek egyelőre biztosnak tűnik a helye a rajtrácson, habár a Manor eredetileg csak az első néhány futamon számított a segítségére, bevallotta, a súlyproblémák mellett az autó végsebességével is akadtak gondjai. Monaco sajátságos karakterisztikája elkendőzte ezeket a problémákat, a hétvégi Kanadai Nagydíj azonban ismét fáradságos futamnak bizonyulhat.

„Barcelonában voltak gondjaink a végsebességgel” – tette hozzá Merhi. „Willhez képest nincs meg a tempónk, így ezen kellett kicsit dolgozgatnunk, hogy mindkét autó egyenlően működjön ilyen téren.”

Felmerülhet a kérdés, hogy nem ugyanazt a csomagot kapja-e meg a két versenyző.

„Több-kevésbé ugyanolyan az autónk” – válaszolta meg a kérdést Merhi. „Igyekszünk, hogy mindkettőnknek ugyanolyan legyen; persze normális esetben ez nem lenne kérdés.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!