f1

2015.06.05. 11:26

Rengetegen kitöltötték a GPDA kérdőívét

Úgy tudni, igazán intelligensen álltak a témához a rajongók

Tajthi Andrea

Fotó: Scuderia Ferrari

A Forma-1-es versenyzők szerint rengetegen kitöltötték a GPDA Global Fan Survey-t, azt a kérdőívet, melyet a versenyzők szervezete tett közzé, hogy megtudják, a rajongók miként vélekednek a Forma-1 jelenlegi helyzetéről.

"Elképesztő, hogy mennyien kitöltötték." - mondta Alex Wurz a GPDA elnöke. "A versenyzők pedig nagyin örülnek, hogy a rajongók hangot adnak véleményüknek. Valóban globális lett a kérdőív, hiszen eddig 191 országból töltötték ki. Szóval az F1 nevében szeretnénk köszönetet mondani az összes rajongónak, szerte a világon, hogy részt vettek a felmérésben. És ha még valaki nem tette meg, még nem késő."

A kérőív ITT elérhető.

"Nagyon kíváncsiak vagyunk a válaszokra." - tette hozzá Wurz.

Az osztrák hozzátette, hogy a kérőív eredménye nem lesz ürügyként felhasználva mindenféle változásra, az esetleges ötletek alaposan át lesznek gondolva, és az alapján fogják kidolgozni a részleteket, hogy ami a legjobb az F1-nek.

"A felmérés lezárása után pár hétbe beletelik majd, míg feldolgozzuk az adatokat." - folytatta Wurz. "Ha ezzel elkészülünk, a GPDA megvitatja az eredményt, és gondosan mérlegelni fogjuk a rajongók véleményét, és megtervezzük a további lépéseket. Alaposan megfontoljuk a lépések pénzügyi vonzatait, és következményeit a sportra nézve."

Wurz azt is tudja, hogy lehetnek olyan igények, melyeket lehetetlen lesz megvalósítani pénzügyi, vagy szabályozási okokból. De úgy véli fontos, hogy a Forma-1 megértse, mi hajtja azokat, akik követik a sportot.

"Ha a fiatal, tinédzser korosztály azt mondja a kérdőív által, hogy több platformon akarják élvezni a Forma-1-et, és interaktivitást akarnak, akkor az F1 tudni fogja, hogy min kell fejleszteni. Ez az, amiért nagyon kíváncsi vagyok az eredményre. Még nem látjuk a teljes képet, de remélem, hogy a leginkább érintettek, beleértve a versenyzőket, megkapjuk majd a rajongók üzeneteit."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!