f1

2015.06.30. 08:56

Todtnak nem tetszenek Ecclestone kritikái

Jean Todt arra kéri Bernie Ecclestone-t, ne kritizálja nyilvánosan az F1-et.

Gyimesi Brigitta

Fotó: Tajthi Andrea

Bernie Ecclestone sosem arról volt híres, hogy megtartja magának a véleményét. Az F1 de facto császára az új 1,6 literes V6-osokról is elmondta, mit gondol: „szart sem érő termékek”. Todt úgy érzi, Ecclestone-nak inkább privátban kellene elmondani a panaszait, hogy az FIA megpróbálhasson megoldást találni a problémákra.

„Ez meglehetősen érzékeny téma” – válaszolt Todt arra a kérdésre, mit gondol Ecclestone „reklámjáról”. „Bernie – és ezt teljesen őszintén mondom – kiemelkedő munkát végzett eddig; ha összehasonlítod az 50 évvel ezelőtti F1-et a maival, elmondhatatlan a különbség, fantasztikus munkát végzett a sport népszerűsítéséért. 30 éve minden versenyhétvégére imádok eljárni, habár szerintem a versenyek időpontja nem a legjobb. A nyári európai futamoknak nem délután kettőkor kellene kezdődnie, hanem este hatkor, így az emberek délután lemehetnének a strandra, majd hazaérve megnézhetik a futamot. Néha izgalmas a futam, néha nem – ezt mindenki elfogadja így, és ebben Bernie-nek nagy szerepe volt. Minden elismerést és vagyont megérdemel, de remélem, a jövőben kissé pozitívabban áll majd hozzá a termékhez. Ha ellenvetései vannak, privátban kellene felvetnie őket, és nem kikürtölni a nagyvilágba.”

Noha Todt és Ecclestone szerepköre élesen elüt egymástól, ez sosem akadályozta meg Bernie-t, hogy beleszóljon Todt munkájába, aki szívesen fogadja Ecclestone kommentjeit, amennyiben azok nem degradálóak.

„Nagyon jól ismerem Bernie-t” – folytatta Todt. „Tudom, az egyik pillanatban még azt mondja, a legjobb barátja vagyok, két perccel később pedig valaki másnak már azt, hogy a legidiótább ember vagyok, akivel valaha találkozott – ezzel együtt tudok élni, bele viszont nem akarok folyni, mert ez semmit sem tesz hozzá a sporthoz, csak felesleges pletykákat generál. Nincs bajom azzal, hogy Bernie túllép a szerepén és többet akar, mint kellene, feltéve, hogy hasznos, amit csinált. Ha nem tudsz konstruktív lenni, inkább ne is próbálkozz. Bernie-nek viszont ilyen a stílusa? Hogy meg akarom-e változtatni? Nem, egyáltalán nem.”

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!