f1

2015.07.08. 08:20

Coulthard: Dennisnek nem kellett volna leidiótáznia Jordant

Természetesen a McLaren jelenlegi formája miatt feszült egymásnak Eddie Jordan és Ron Dennis.

Kovács Noémi

Fotó: Varga András

A korábbi csapatfőnök, Eddie Jordan jelenleg David Coulthard kollégájaként a BBC kommentátoraként járja a paddockot versenyhétvégéről versenyhétvégére. Jordan nemrég olyan kijelentést tett, miszerint nem helyes, hogy a wokingi istálló jelenlegi küszködéséért egyedül a Honda nyakába zúdul minden felelősség.

"Ron Dennis elűzte Martin Whitmarsht, azonban Whitmarsh sosem vezette olyan rosszul a csapatot, ahogy azt Dennis jelenleg teszi."  - mondta Jordan összegezve a McLaren idei szereplését. Jordan kritikáját természetesen Dennis sem hagyta szó nélkül.

"Szerintem a Forma-1 egy család, a családok pedig falvakban laknak. És a falvaknak mindig van egy bolondja. Jordan tökéletesen illik hozzájuk." - replikázott a brit szakember Jordan szavaira.

A pengeváltásból a McLaren korábbi versenyzője illetve Jordan jelenlegi kollégája, David Coulthard sem maradhatott ki. A skót ex-F1-es pilóta szerint egykori csapatfőnöke nem volt fair Jordannel szemben.

"A McLaren helyzete rendkívül frusztráló és láthatjuk, hogy a kedélyek kezdenek elszabadulni. Eddiere sok mindent lehet mondani, de azt nem, hogy idióta. Nem számítottam rá, hogy Ronnak ez tetszeni fog, de tűzzel tüzet nem lehet eloltani. Amit tett, az nem tűzoltás, hanem sértegetés volt." - mondta el az esetről a McLaren ex-versenyzője, aki korábbi csapata jövőbeli kilátásairól is ejtett pár szót.

"Nehéz elképzelni, hogy mostantól milyen eredményeket fogunk látni az évad végéig. Ami a McLarent illeti, őket egészen addig figyelmen kívül kell hagynunk, amíg ismét versenyképesek nem lesznek." - tette hozzá Coulthard.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!