f1

2015.07.19. 10:53

Ecclestone: Nem hagyhatjuk, hogy ez újra megtörténjen

Ha választanod kéne, miben "akarsz" balesetezni, még mindig Forma-1-es autót mondanál

Tajthi Andrea

Fotó: Scuderia Ferrari

A GPDA (Nagydíj versenyzők szervezete) nyilatkozatában megfogadta, hogy Jules Bianchi tiszteletére, soha nem hagynak fel a Forma-1 biztonságának fejlesztésén.

"A Forma-1 egy hatalmas tehetséget veszített el, egy nagyszerű embert, és egy remek barátot." - áll a közleményben. "Huszonegy évvel Ayrton Senna és Roland Ratzenberger halála után elveszítettük Jules-t, aki a pályán elszenvedett balesetének következményeként hunyt el. Ez egy brutális emlékeztető, hogy milyen veszélyes is a versenyzés."

"A rendszeres fejlődés ellenére, mi, a versenyzők, tartozunk annyival a a versenyző közösségnek, azoknak, akiket elvesztettünk, valamint Jules-nek és az ő családjának, barátainak, hogy soha nem hagyunk fel a biztonság fejlesztésével."

Bernie Ecclestone is reagált a GPDA közleményére.

"Nagyon szomorú hallani ezt a hírt Jules-ről." - mondta a 84 éves Ecclestone. "Hiányozni fog nekünk ez a nagyon tehetséges versenyző és igazán kedves ember. Nem hagyhatjuk, hogy ez újra megtörténjen."

"Ha választanod kéne, hogy miben akarsz balesetet szenvedni, Forma-1-es autót választanál, mert biztonságosabb, mint valaha." - mondta Ecclestone a BBC rádiónak. "Ami Jules-lel történt, az nagyon, nagyon, nagyon balszerencsés. Persze ez a sport veszélyes. 20 versenyük van egy évben, és láthatják mennyi baleset történik. Minden tőlünk telhetőt megteszünk, és meg is tettünk, a versenyzők biztonságáért."

"A traktor sosem lehetett volna ott." - folytatta Ecclestone. "Eddig is azon voltunk, hogy biztosak legyünk abban, hogy ha egy autó kicsúszik, és nekiütközik valaminek, akkor az a gumifal, vagy ilyesmi legyen, és akkor minden rendben van."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!