f1

2015.07.11. 12:38

Magyar Nagydíj visszatekintő: 1999 - Nincs arany ezüst nélkül

Az idénykezdet egy újabb Schumacher-Hakkinen bajnoki küzdelmet vetített előre

Paksi Konstantin

Fotó: Paksi Konstantin

Silverstone azonban véget vetett a bajnokok harcának, köszönhetően Schumacher kettős lábtörésének. A helyére lépő Irvine kihasználva a McLaren technikai hibáit, és Coulthard néhány kérdéses manőverét, meglepetésre a tabella éllovasaként érkezett a Hungaroringre.

Az edzésen éles küzdelem alakult ki a bajnokaspiránsok között, végül Hakkinen szerzete meg a pole pozíciót, de Irvine befért a másik McLaren elé. A rajtot a finn tökéletesen kapta el, Coulthard viszont két pozíciót is veszített, így Hakkinen elveszítette a hátvédjét. Mint később kiderült, az 1998-as világbajnoknak nem is lett volna szüksége a skót csapattársa segítségére, hátvéd nélkül is folyamatosan ellépett Irvine-tól, és tulajdonképpen egyszer sem engedte ki a vezetést a kezei közül. Coulthard az első kerékcserék után visszaszerezte a rajtjánál elvesztett pozícióit, és megkezdte Irvine befogását a második helyen.

Az általában kétkerékcserés taktikán lévő mezőny miután túl volt a második boxkiálláson is, Coulthard még mindig Irvine mögött volt, nem sikerült a kerékcserék során átugornia az ír versenyzőt. Végül Irvine nem bírta a skót nyomását, és a Shell kanyarban kisodródott, így Coulthard könnyedén elment mellette.

Mika Hakkinen rajt-cél győzelmet aratott, és ezzel, valamint Irvine csalódást keltő harmadik helyével két pontra csökkentette a hátrányát a bajnokságban.

 

Paksi Konstantin korábbi könyvei a következő címekre kattintva tekinthetők és vásárolhatók meg: 
A Forma 1 60 éve
Damon Hill
Az alábbi képen Konstantin hamarosan megjelenő, a Forma-1 világbajnokait bemutató könyvének borítóját láthatjátok:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!