f1

2015.07.14. 10:36

Magyar Nagydíj visszatekintő: 2002 - Tét nélküli meccs

Az előző évhez képest még nyomasztóbb Schumacher-Ferrari fölény már a Francia Nagydíjon pontot tett az egyéni bajnokság végére.

Paksi Konstantin

Fotó: Paksi Konstantin

A 2002-ben hihetetlen rekordokat felállító német pilóta szinte minden futamon bedarálta a mezőnyt, és egy megismételhetetlennek tűnő rekorddal (az összes futamon dobogóra állt, ebből 11 győzelmet volt, és az összes kört teljesítette, amit szintén senki sem tudott még megismételni) végleg beírta magát a sportág történelmébe. Elképesztő előnye 66 pontra hízott a Magyar Nagydíjig a legközelebbi riválisával, Montoyával szemben

Az edzésen Barrichello minimális előnnyel megszerezte a pole pozíciót csapattársa, Michael Schumacher előtt, a második sort a két Williams foglalta el. A rajtot Barrichello szépen kapta el, mögötte a két Schumacher harcolt a második helyért, végül Ralf besorolt bajnok bátyja mögé. Montoya rajta nem volt túl fényes, és több pozíciót is veszített. A futam további része sem alakult túl jól a kolumbiai pilóta számára, hisz több pályaelhagyása is volt, és végül körhátrányban ért célba, ami látva csapattársa, Ralf Schumacher teljesítményét, igencsak kínos lehetett .

Az első három sorrendje tulajdonképpen bebetonozódott a futam végéig. A kerékcserék során sem történt változás, és Barrichello egy kört leszámítva rajt-cél győzelmet szerzett. Az idősebb Schumacher nem is nagyon próbálta megelőzni brazil csapattársát, a bajnoki cím birtokában megelégedett egy második hellyel, ami kettős győzelmet, és már biztos csapatbajnoki címet jelentett a Ferrari számára

A futam egyetlen érdekessége a két McLaren feljövetele volt a jó boxtaktikájuknak köszönhetően, és a nem túl acélos edzés után (csupán a 10., 11. helyeket szerezték meg), Raikkönen és Coulthard az említésre méltó 4. és 5. helyeket szerezték meg.

 

Paksi Konstantin korábbi könyvei a következő címekre kattintva tekinthetők és vásárolhatók meg: 
A Forma 1 60 éve
Damon Hill
Az alábbi képen Konstantin hamarosan megjelenő, a Forma-1 világbajnokait bemutató könyvének borítóját láthatjátok:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!