f1

2015.07.16. 12:49

Magyar Nagydíj visszatekintő: 2004 - Unalomfaktor

Schumacher elképesztő fölénye jellemezte a 2004-es idényt

Paksi Konstantin

Fotó: Paksi Konstantin

A Ferrari elképesztő fölényét mutatja, hogy a bajnokság második helyén a csapattársa, Barrichello volt, a meggyőző formát mutató Button pedig a harmadik helyet foglalta el az összetettben a BAR-Hondájával.

Sajnos az edzéseken a szezonban addig tapasztalt Ferrari uralma további unalmas pillanatokat hozott, és Schumacher, valamint Barrichello a szezonban már jól megszokott első sorból várhatta a rajtot, a két BAR-Hondával a nyakukban (Sato, Button sorrendben). Baumgartner Zsolt a Minardi gyengécske konstrukciójával nem reménykedhetett sok sikerben, de kihasználva a hazai pálya előnyét ezúttal sikerült megvernie olasz csapattársát.

A rajtot a két Ferrari tökéletesen elkapta, mögöttük némileg változott a sorrend, mivel Alonso felugrott a harmadik helyre, Montoya is nyert több pozíciót, a legtöbbet viszont Sato bukta, hiszen a nyolcadik helyig csúszott vissza.

Schumacher egyetlen körre sem engedte ki a vezetést a kezei közül, fokozatosan húzott el a csapattársától, a kerékcseréket minden esetben egy kör különbséggel hajtották végre, Barrichellót hozva ki mindig előbb. Az utolsó kerékcsere után, amikor már 20 másodperces előnye volt a németnek brazil csapattársa előtt, egy spórolósabb tempóra váltott, és végül közel öt másodperces előnnyel megnyerte a futamot.

A harmadik helyezett Alonso már háromnegyed perces hátrányban szelte át a célvonalat a két Ferrari mögött, az igencsak unalmasra sikeredett futam végén.

 

Paksi Konstantin korábbi könyvei a következő címekre kattintva tekinthetők és vásárolhatók meg: 
A Forma 1 60 éve
Damon Hill
Az alábbi képen Konstantin hamarosan megjelenő, a Forma-1 világbajnokait bemutató könyvének borítóját láthatjátok:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!