f1

2015.07.19. 12:15

Magyar Nagydíj visszatekintő: 2007 - Trükkös Nando

Szokatlan módon 2007-ben a favorit istállók mindkét versenyzője komoly esélyes volt a világbajnoki címre.

Paksi Konstantin

Fotó: Paksi Konstantin

A McLaren és a Ferrari 5-5 győzelmet szerzett a 11. futamként a versenynaptárban szereplő Magyar Nagydíj előtt, és a McLaren újonc versenyzője, a sportág első színes bőrű pilótája, Lewis Hamilton komolyan megszorongatta kétszeres világbajnok csapattársát, Fernando Alonsót. Párharcuk olykor már a sportszerűség határait súrolta. Alonso leginkább azt sérelmezte, hogy a beígért első számú pilóta státuszt nem igazán kapta meg a wokingi gárdától.

Alonso és Hamilton csatározásának egy újabb fejezetét az időmérő edzésen láthattuk, amikor Alonso az utolsó etapban indokolatlanul több időt állt mozdulatlanul a boxban, miközben Hamilton mögötte várakozott. Alonso elérte a célját, hiszen a brit tehetség így lecsúszott az utolsó gyors köréről, azonban a versenybírák egy öt rajthelyes büntetéssel sújtották Alonsót. Hamilton ennek köszönhetően megszerezte a pole pozíciót, és a Ferrarik szokatlan gyengélkedésének köszönhetően kihívó nélkül várhatta a rajtot.

Hamilton simán megtartotta az első helyét a rajtnál, a mellőle induló Heidfeldet viszont sikeresen átlépte Raikkönen, aki feledtetve a Ferrarik gyenge edzését (Massa csupán a 14. lett), komoly erőt tudott felmutatni a futamon, és fölzárkózott Hamilton mögé. A finn az egész versenyen nyomás alatt tartotta Lewist, egyszer sem került öt másodpercnél nagyobb távolságra (kivéve az eltolt taktika miatt a második kerékcserét), de fogást nem talált Hamiltonon. Első kerékcseréjüket egyszerre teljesítették, a másodikat előbbre hozták Kiminek, de ezzel sem került Lewis elé.

Alonso a rajtnál két pozíciót is bukott, így a nyolcadik helyről kezdte meg a felzárkózást. A verseny utolsó harmadában már a harmadik helyezett Heidfeld mögé is felzárkózott, de a célig már nem sikerült megelőznie.

Paksi Konstantin korábbi könyvei a következő címekre kattintva tekinthetők és vásárolhatók meg: 
A Forma 1 60 éve
Damon Hill
Az alábbi képen Konstantin hamarosan megjelenő, a Forma-1 világbajnokait bemutató könyvének borítóját láthatjátok:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!