f1

2015.07.29. 07:57

Manor F1 Team: Érzelmes hétvégén vagyunk túl!

A Manor sportigazgatója, Graeme Lowdon szerint megfelelő időben jött a nyári szünet.

Kovács Noémi

Fotó: Tajthi Andrea

Rendkívül érzelmes hétvégén van túl a Manor istállója és a Forma-1 közössége egyaránt. Múlt hét kedden volt korábbi versenyzőjük, Jules Bianchi temetése, azonban alig volt idő feldolgozni a veszteséget: pár napra rá jött a Magyar Nagydíj, ahol szintén megemlékeztek a 25 évesen elhunyt francia versenyzőre.

A verseny előtt mind a 20 versenyző a Bianchi család tagjaival kiegészítve – akikért Bernie Ecclestone saját magángépét küldte el Nizzába – egy kört alkotott a szintén kör alakba letett bukósisakok körül.

„Nagyon nehéz volt ez a hétvége. Azt hiszem, eljött az ideje a gondolkodásnak. Szerintem mindenkinek túl könnyű a veszteségre gondolni, így meg kell próbálnunk mindannyiunknak feleleveníteni azokat a fantasztikus pillanatokat, amiket Jules-el közösen éltünk át. Mindig nagy öröm volt vele versenyezni. Állandóan ott volt a csillogás a szemében és tudtuk, hogy amikor beszáll az autóba, akkor nagyon, nagyon keményen fog hajtani.” – kezdte a csapat sportigazgatója.

„Jókor jött a gyár leállítása jókor jött mindenkinek, ez ad nekik egy kis időt, amit a családjukkal tölthetnek el és emlékezhetnek a szép időszakokra, mert ez egy igazán kemény hétvége volt. Minden egyes csapatnál kemény munkát végeznek, mégis Jules hatalmas támogatást kapott a Ferraritól, a Ferrari Versenyzői Akadémiájától, mi pedig nagyon örültünk, amikor tesztelhette a Ferrarit. Érzelmes nap volt a vasárnapi mindenki számára, azonban látni ahogy a Ferrari megszerzi a győzelmet, igazán megindító volt sok ember számára, akik segítették Jules karrierjét.” – tette hozzá Lowdon, majd a csapatfőnök, John Booth vette át a szót.

„A vasárnapi egy nagyon nehéz nap volt, egy rendkívül kemény hét végén mind a csapatunk, mind az egész F1-es közösség számára. A hétvége felépítése hihetetlenül érzelmes volt és nagyon büszke vagyok arra a hihetetlen bátorságra és lelkierőre, amit a csapat tanúsított. Nehéz, de egyben megnyugtató volt számunkra látni Jules családját a pályán. Nehéz volt, hiszen ők is részei ennek a csapatnak és sok boldog pillanaton osztoztunk már velük együtt. És megnyugtató volt, mert ha ők elég erőt találtak ahhoz, hogy megbirkózzanak a Jules iránt áradó szeretettel és ragaszkodással, akkor természetesen mi is képesek vagyunk rá.” – fűzte hozzá Booth.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!