f1

2015.08.18. 14:55

Andretti Vergne-t ültetné a Haas egyik autójába

Mario Andretti szerint a Haas népszerűbbé teszi majd a Forma-1-et az Egyesült Államokban.

Tajthi Andrea

Fotó: Scuderia Ferrari

A korábbi Forma-1-es bajnok, Mario Andretti arra számít, hogy a Haas F1 Team szereplése megnöveli majd a Forma-1 iránti érdeklődést az Egyesült Állmokban. Főleg, ha esetleg amerikai versenyzőt is szerződtetnének.

"Nagyon izgalmas figyelni a tevékenységeket erről az oldalról." - mondta Andretti a GPUpdate.net-nek. "Tudják, hogy kemény fába vágták a fejszéjüket, és nagyon sok múlik majd az alkalmazottak tehetségén, mind a versenyzők, mind  mérnökök esetében."

"Jó, hogy támogatják ezt a projektet. Főleg most, hogy az austini verseny már ad egy kis alapot, jó lenne, ha erről az oldalról is képviselnék (Amerikát az F1-ben), nem csak csapat és versenyző oldalról."

"Szerintem a rajongók részéről nagy az érdeklődés."

Andretti azt is támogatja, hogy a Haas egyik versenyzője Jean-Eric Vergne legyen.

"Jean-Eric nagy tehetség, akin méltatlanul keresztülnéztek (a Red Bull). Van tapasztalata a Forma-1-ben, és ragyogó pillanatai voltak a Toro Rossonál, így számomra ő logikus választás lenne. Jelenleg az elérhető versenyzők közül, nem hiszem hogy bárki is jobb lenne, mint Jean-Eric."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!