f1

2015.08.19. 10:14

Grosjean: Ez nem fair

Spában ismét ki kell hagynia egy szabadedzést a francia versenyzőnek

Tajthi Andrea

Fotó: Lotus F1 Team

A Lotus csapat francia versenyzője, Romain Grosjean továbbra is úgy tartja, nem korrekt, hogy ki kell hagynia szabadedzéseket, hogy átadja helyét a csapat tesztpilótájának, Jolyon Palmernek. Maldonado ráadásul sosem jár így, mert a PDVSA elegendő pénzzel támogatja a csapatot ahhoz, hogy ragaszkodhasson hozzá, hogy a venezuelai ne hagyjon ki edzést.

"Mondjuk úgy, hogy eleinte nem volt könnyű elfogadni." - mondta Grosjean a francia Auto Hebdo-nak a Belga Nagydíj előtt, melynek elő szabadedzésén ismét Palmer körözhet majd.

"Nem tudok olyan versenyzőről, aki örömmel adná át a helyét." - folytatta Romain. "Kihagyni egy másfél órás edzést, nem idális dolog. Ha Mercedesnél, Ferrarinál, és McLarennél sem tesznek így, az talán azért van, mert nem tartják célravezetőnek. Ugyanígy van ez nálunk is, de de ez segít túlélni. Ezért egyezünk csak bele. A legjobb, amit tehetek, hogy megmutatom, hogy versenyképes vagyok és a csapattársam előtt tudok végezni."

Arra a kérdésre, hogy zavarja-e, hogy Maldonadonak sosem kell átadnia a helyét, Grosjean így felelt: "Részben igen. Szerintem ez nem fair, de ilyen az élet."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!