f1

2015.08.07. 05:25

Gutierrez: „A Saubernél rosszkor voltam rossz helyen.”

A Ferrari teszt-és tartalékpilótája a svájci csapatnál töltött két évét karrierje legnehezebb időszakának tekinti.

Komenda Vivien

Fotó: Tajthi Andrea

A 23 éves mexikói pilóta 2013-ban került a GP2-ből a Formula 1-be, ezt követően két évet a Saubernél töltött. A pontszerzés azonban csak egyszer sikerült ebben az időszakban, a 2013-as Japán futamon.

„Amikor bekerülsz a Forma 1-be, bizonyítanod kell a tehetséged.” – mondta Gutierrez.

„Ez azonban nem volt könnyű, hiszen meg kellett birkóznom azokkal a dolgokkal, amik a csapatnál történtek. Így kihívás volt számomra, hogy zökkenőmentesen tudjak versenyezni.”

„Az első évben újoncként voltam a csapatnál, reméltem, hogy versenyképesek tudunk lenni, és jó volt a csapatban dolgozni. A második év aztán nagyon frusztráló volt, az autó egyszerűen nem volt jó.”

2014 volt az első év a Sauber történetében, amikor egyetlen pontot sem szereztek, hiszen sem Gutierrez, sem német csapattársa, Adrian Sutil nem tudott a top10-ben végezni a versenyek során.

„Nagyon sok ember volt akkoriban a Ferraritól, akik tudták milyen munkát végzek, így nekik is köszönhetően kerültem ide. Sok szempontból úgy tűnhetett, hogy a dolgok rossz irányba mennek, de belül rengeteg pozitív dolog történt.”

„Ám sajnos nem voltam képes javulni, és rosszkor voltam rossz helyen.”

Jelenleg az olasz csapatnál két világbajnokkal dolgozik együtt, akik a mexikói szerint „teljesen más karakterek, de mindketten egyaránt nagyon jó pilóták.”

„Egyikük nagyon részletesen számol be mindenről, mindig alapos visszajelzést ad, míg a másik inkább röviden foglalja össze a lényeget. Ez is bizonyítja, hogy különböző módon, de mindketten remek versenyzők. Szerencsés vagyok, hogy velük dolgozhatok.”

Gutierrezt gyakran szóba hozzák a jövőre debütáló Haas csapattal is, azonban a mexikói nem kommentálta egyértelműen a híreket.

„Vannak lehetőségeim, és van elképzelésem a jövőmmel kapcsolatban. A Sauberes időszakhoz hasonlót azonban nem szeretnék.” – zárta rövidre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!