f1

2015.08.02. 07:12

Haas-lista: Vergne, Gutierrez és Hülkenberg van versenyben az ülésekért!

Gene Haas Portugáliában célozgatott leendő versenyzői kilétére.

Kovács Noémi

Fotó: Tajthi Andrea

A jövőre debütáló amerikai csapat tulajdonosa Portugáliában avatta fel a legújabb Haas Factory Outlet-et, közben pedig a jövő évi F1-es részvételről is váltott néhány szót az újságírókkal. A hírek szerint Jean-Eric Vergne, Esteban Gutierrez és Nico Hülkenberg van azon a listán, akiket érdemesnek találnának a versenyzői ülésre.

„Van egy listánk azokról a versenyzőkről, akik iránt érdeklődünk, azonban a következő néhány hónapban komoly mozgolódás várható a csapatok háza táján, ezért most várunk egy kicsit, hogy meglássuk, ki érdeklődik a projektünk iránt.” – mondta a ThisisF1.com-nak az amerikai csapatfőnök.

„Közülük ketten a Ferrari alkalmazásában állnak, ezért van reális lehetőség a leigazolásukra. A harmadik nevet tekintve, az illető egy másik csapatban versenyzik, szóval az ottani helyzetétől függ, hogy versenyezhet-e majd nálunk.  De persze bárki szóba jöhet, aki a Forma-1-ben versenyzik, azonban csak akkor, ha elérhetővé válik a piacon.” – fűzte hozzá Gene Haas.

Ezen szösszenetből gondolják többen is azt, hogy a két Ferraris tartalékversenyző, Jean-Eric Vergne és Esteban Gutierrez rajta van a listán, illetve Nico Hülkenberggel is számolnak Amerikában. Mellettük még a jelenleg a GP2-ben versenyző Alexander Rossi árulta el, hogy tárgyalásokat folytat az amerikai csapattal, de pilótakérdésben döntés, csak hónapok múlva várható a Haas F1 Team háza táján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!